Annonce
AGF

Ny AGFer: Skandinavien er mit andet hjem

Alex Gersbach havde første træningsdag i Aarhus mandag. Foto: Axel Schütt
Alex Gersbach var ikke i tvivl, da muligheden for at spille for AGF dukkede op. Australieren er glad for at være i Skandinavien og nyder den nordiske tilgang til livet og ikke mindst fodbolden.

FODBOLD: Offentliggørelsen nåede knap nok at rulle ud på de forskellige hjemmesider, før Alex Gersbach snørede sine støvler og trådte ud på Fredensvang første gang.

Den 22-årige australier har sat sin underskrift på en treårig aftale med den århusianske Superligaklub.

Som 18-årig tog Alex Gersbach turen fra Sydney til Trondheim i Norge, hvor han skrev kontrakt med Rosenborg. En rejse på 15.762 kilometer.

Han kunne nærmest ikke komme længere væk fra sit hjemland, men den arbejdsomme spiller blev så glad for Skandinavien, at han ikke var i tvivl om, at han skulle slå til, da Peter Christiansen og AGF præsenterede ham for muligheden for at trække århusianernes spilletrøje over hovedet.

- For mig er Skandinavien et af de bedste steder at være, så da muligheden for at spille i Danmark dukkede op, vidste jeg, at det var den perfekte mulighed, siger Alex Gersbach, da han har færdiggjort sin første træning som AGFer mandag middag.

- Jeg er vant til at bo i Skandinavien og elskede mine tre år i Norge. Jeg flyttede til Norge som 18-årig og boede der indtil jeg var 21, så på en måde er jeg vokset op i Norge. For mig er Trondheim nærmest mit hjem. Jeg føler mig hjemme der, og gør det i hele taget i de skandinaviske lande. Jeg kan godt lide mentaliteten og tilgangen til livet, og jeg håber, at Aarhus vil være på samme måde. Derfor er jeg også overbevist om, at jeg vil elske min tid i Danmark, lyder det.

Annonce

Blå bog

Alex Gersbach

Født: 8. maj 1997

Fysik: 183 centimeter høj og 73 kilo tung

Position: Venstre back

Klub: AGF - kontrakt til sommeren 2022

Tidligere klubber: FC Sydney, Rosenborg, Lens og NAC Breda

Landshold: Fik debut for det australske A-landshold i 2016 og har i alt spillet seks kampe for "Socceroos"

Norsk mester i sit første år i Norge

Han er ikke den eneste i AGF med et australsk pas. Mustafa Amini og Zach Duncan kommer også fra Australien. Amini og Gersbach har begge repræsenteret ”Socceroos”, som det australske landshold bliver kaldt.

Amini har også fortalt om klubben, træneren og omgivelserne til den nye AGFer, men beslutningen om at komme til Aarhus, blev truffet inden landsmanden vidste besked.

Og selvom Alex Gersbach er en ung herre i fodboldens verden, så har de seneste tre sæsoner budt på en del oplevelser for fodboldspilleren. Han blev norsk mester og pokalvinder i sin første sæson i Norge, mens han i år to oplevede den lidt kedelige side af professionel fodbold og så lidt for mange kampe fra bænken.

I år tre vidste han, at han skulle videre eller lejes ud. Han endte i Frankrig hos Lens, hvor han fik stor succes, men lige akkurat ikke nåede med i Australiens trup til verdensmesterskaberne i 2018.

Skiftet til hollandske NAC Breda i januar skulle have være et vendepunkt, men endte i stedet med at blive seks hårde måneder, der ifølge Alex Gersbach selv, har givet ham hår på brystet.

- Det var spændende at komme til Holland og jeg glædede mig virkelig til at komme i gang, men tingene udviklede sig ikke som planlagt. Det var seks hårde måneder. Jeg havde lige skrevet under på en kontrakt, der løb to et halvt år ud i fremtiden, så det var vigtigt, at vi blev oppe i den bedste række. Vi kæmpede virkelig og fik ny træner, men tingene blev ikke rigtigt bedre og det gjorde det hårdt. Du lærer meget af sådan en oplevelse. Jeg er kun 22 år, men jeg tror, at det er en god erfaring i det lange løb. Det er selvfølgelig forfærdeligt at rykke ud, men erfaringen fra den tid og hvordan det har en indvirkning på dit liv, fodbold, byen og fansene, sætter sig virkelig. Nedrykning gør ondt, og den følelse vil man helst ikke prøve igen.

Klar til AGF

Ifølge AGFs cheftræner David Nielsen er Alex Gersbach en spiller, som klubben har haft øje på over tid.

- Alex er en spiller, som vi kender godt og har set på forskellige niveauer. Han er en dygtig spiller med en god motor og en god alder, siger cheftræneren og fortsætter:

- Som spiller kan man godt udvikle sig, men ofte er det bedst for ens udvikling, at der er andre til at holde en skarp. Det er et vigtigt parameter for os, at vi kan blive ved med at skubbe på hele tiden, siger træneren.

Og hovedpersonen selv glæder sig til at komme i gang i sin nye klub.

- Jeg er ikke meget for at tale om mig selv og mine evner. Jeg vil helst bare spille og lade det være op til andre at have en mening om mig. Jeg er venstre back og jeg kan godt lide at deltage i det fremadrettede spil, men som back er det også din opgave at forsvare. Jeg er vel det, som du kalder en moderne back, siger han og uddyber:

- Jeg har været på kanten af landsholdet i tre år, hvilket har været frustrerende, for jeg vil gerne bide mig fast i startopstillingen. Jeg har haft tre år på bænken, så jeg er sulten. Jeg vil gerne ud og spille for mit land. Jeg har dog den indstilling, at jeg har brugt for mange kræfter på at tænke i de baner, så jeg vil hellere fokusere på at gøre det godt for mit klubhold og bide mig fast. Hvis jeg gør det godt i AGF, har landstræneren ingen undskyldning for ikke at vælge mig, siger han.

AGF har nu tre australiere i truppen. Her afleverer Alex Gersbach til landsmanden Zach Duncan, som også er kommet til Aarhus i sommerpausen.Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Aarhus

Universitetet jagter kvinder til topjob

Sport For abonnenter

Kampanalyse: Bakken Bears' flotte sejre lader noget tilbage at ønske

Annonce