Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? Nu skal vi samle skrald op efter hinanden i Aarhus

En ny alliance vil have århusianerne til at tage ansvar og samle det skrald op de møder på deres vej. Arkivfoto: Jens Thaysen
I løbet af oktober måned bliver en ny kampagne præsenteret i Aarhus, som skal få folk til at hjælpe med at holde byen ren.

AARHUS: En ny alliance skal være med til at gøre Aarhus til en renere by. Budskabet er ganske lige til. Hvis du støder på et stykke affald, skal du samle det op og smide det ud.

Sådan lyder det i den nye kampagne '1 om dagen', som er lanceret af Alliancen for Nordens Reneste By.

- Vi kan mærke, at mange gerne vil bidrage til, at vi får en renere by. De seneste år har vi mærket en markant stigende efterspørgsel på at låne udstyr til at indsamle affald. Det er både virksomheder, foreninger og helt almindelige århusianere, der laver affaldsindsamlinger eller lige samler op, når de alligevel er ude at gå med hunden eller er en tur på stranden. Som kommune kan vi ikke være alle steder på én gang. Alle bidrag er vigtige, for vi er sammen om at skabe en renere by, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Annonce

Alliancen for Nordens Reneste By er et samarbejde mellem medlemmer af erhvervslivet, foreninger, borgere i byen og kommunen. Indtil videre har alliancen 50 medlemmer fra erhvervslivet og 2000 aktive borgere. Alliancen har desuden en styregruppe, som koordinerer indsatserne.

- Alliancen vil skabe synlige resultater. Vi vil gerne gøre en forskel og være en del af løsningen på byens udfordringer med affald. Derfor håber vi, at bl.a. denne kampagneindsats vil være med til at starte en bevægelse, hvor endnu flere helt naturligt tager et medansvar. For vi kan kun lykkedes, hvis vi hjælpes ad, siger Claus T. Bech, direktør for Aarhus City Forening og medstifter af Alliancen For Nordens Reneste By.

Hvis du lige har samlet noget affald op med den ene hånd, virker det ikke ret sandsynligt, at du smider noget nyt med den anden.

Peter Drejer

Håbet er, at det bliver mere naturligt for århusianerne at samle det affald op, som de møder på deres vej.

- Hvis du lige har samlet noget affald op med den ene hånd, virker det ikke ret sandsynligt, at du smider noget nyt med den anden. Med den her kampagne vil vi gerne fokusere på, at vi alle både kan og skal være med til at skabe en ren by. Det er en god fornemmelse at gøre noget. Og det behøver ikke at være uoverskueligt. Det kan være, at man i forvejen er på ned med sit affald og så lige tager ét stykke med, hvis der ligger noget på vejen. Så vi håber, at rigtig mange har lyst til at støtte op og være med til at gøre en forskel. Vi opfordrer til, at man samler ét stykke affald op om dagen – men man er selvfølgelig velkommen til at samle mere,” siger Peter Drejer, stifter af Rent kvarter, medlem af Alliancens styregruppe og én af initiativtagerne bag kampagnen.

En om dagen

1 om dagen er en ny kampagne iværksat af Alliancen for Nordens Reneste By.

Kampagnen er en flerårig indsats, hvor bl.a. medlemmerne af Alliancens for Nordens Reneste By opfordrer deres netværk til at samle affald op, når de møder det på deres vej.

Kampagnen lanceres i oktober 2021 med bl.a. plakater i byen og indsatser på Sociale Medier.

Læs mere på 1omdagen.dk

Alliancen for Nordens Reneste By har flere end 50 medlemmer.

Alliancen arbejder målrettet på at udvikle, evaluere og implementere innovative indsatser, der skal skabe vedvarende adfærds- og holdningsændringer omkring henkastet affald. Initiativet er åbent for alle, der har lyst til at bidrage i arbejdet for at gøre Aarhus til en renere by.

Læs mere om Alliancen for Nordens Reneste By på nordensrenesteby.dk

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Sport

Lars Høgh er død

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Sport

Bittert nederlag: Den russiske bjørn smækkede med poten

Østjylland

Se den vilde video: Flere hundrede krondyr krydser vejen foran Thomas' bil - nu tager folk på hjorte-safari

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Alarm 112

53-årig mand måtte køre i grøften: Spøgelsesbilist kom ud af det blå

Annonce