Annonce
Aarhus

Ny arena for aktivt medborgerskab

Sager der samler

Foreningen Sager der Samler vil være fødselshjælper for gode ideer og vært for nye fællesskaber.

Drømmer du om at være med til at gøre en forskel, men savner en affyringsrampe for dine ideer? Så er en ny århusiansk forening måske det helt rette sted.

<p>Fire af de fem stiftere af Sager der samler. Paul Natorp (tv), Kristin Birkeland, Morten Daus Petersen, Karen Ingerslev. De har erfaring inden for felter som undervisning, HR, coaching og ledelse. Foto: Flemming Krogh.</p>

Under navnet Sager der Samler håber de fem stiftere på, at kunne være med til at forløse det store potentiale, der ligger hos borgere, som gerne vil gøre en aktiv indsats for at skabe forandring.

Ideen har rumsteret i hovederne på Paul Natorp, foreningens formand, og Morten Daus Peter sen, kasserer, i et års tid. Efter i lang tid at have ideudviklet og lavet planer hen over spisebordene, rykkede de 1. april ind i lokalerne i Badstuegade 5, så der var rum til at gøre drømmen til virkelighed.

Annonce

Her ønsker de at samle forskellige mennesker, som kan finde fællesskab i forskellige ideer - både nogle de selv kommer med, eller temaer, som Sager der Samler bringer i spil.

»Vi gør det her som borgere. Vi arbejder for borgernes perspektiver. Det handler om aktivt medborgerskab og der er behov for, at vi samarbejder på tværs for at finde løsninger. Vi oplever samtidig, at der er en længsel om at være mere medskabende i udviklingen af vores samfund og en lyst til at bringe sit engagement og sin faglighed i spil,« forklarer Paul Natorp.

»At gøre noget sammen med andre, det er der energien kommer. Man bliver beriget af at lære noget, og at være sammen med andre. Det er inspirerende og der åbner sig en mulighed for at handle,« tilføjer Morten Daus Petersen

På Aalborg Universitet er professor Lars Skov Henriksen sammen med kolleger fra SFI, RUC og SDU i gang med at indsamle data i en stor undersøgelse af danskernes frivillige arbejde. En stor spørgeskema undersøgelse følger op på den seneste kortlægning af området fra 2004.

Politisk er der et fokus på samfundsansvarlighed og en stigende efterspørgsel på frivilligt arbejde, og det ser ud til, at borgerne går i samme retning.Undersøgelsen er først færdig til sommer, men forskerne forventer, at se en stigning i den andel af befolkningen, der udfører frivilligt arbejde. Det er dog ikke alle områder som mærker fremgang.

»At gøre noget sammen med andre, det er der energien kommer. Man bliver beriget af at lære noget, og at være sammen med andre. Det er inspirerende og der åbner sig en mulighed for at handle,« tilføjer Morten Daus Petersen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce