Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Chefredaktør Jan Schouby. Foto: Axel Schütt

Alle fodboldfans har prøvet at føle, at deres favorithold er blevet bortdømt, og så kan raseriet blive så stort, at man måske ikke altid lige når at tænke sig om, inden man åbner munden og råber sit raseri ud i alt andet end pæne gloser rettet mod manden med fløjten.

Sådan er det bare. For fodbold er følelser, og nogle gange bliver følelserne bare så store, at de er svære at tøjle.

Sådan er det åbenbart også for Jacob Nielsen fra Randers. Problemet er bare, at Jacob Nielsen ikke er en tilfældig fodboldfan. Han er direktør i AGF.

Annonce

Den karismatiske direktør gik efter hjemmebane-nederlaget på 1-2 til FCK på banen og "takkede" dommerne for kampen. Det gjorde han blandt andet ved at "give hånd med knyttet næve med hård kraft imod især linjedommeren", og ved at bruge ord som "fucking disgrace" og "skamfuldt" om dommernes indsats.

Det eneste, der er skamfuldt her er dog direktørens opførsel. Nok havde dommeren leveret en alt andet end overbevisende præstation, men at AGFs direktør på den måde forløber sig er bare pinligt og meget problematisk.

Jacob Nielsen tegner klubben udadtil, og han skal som øverste administrative medarbejder være i stand til at styre sine følelser. Også selv om han føler, at hans hold er blevet bortdømt i en situation, der i sidste ende kan koste mange millioner i form af tabte bronzemedaljer og mistet adgang til europæisk fodbold.


Nok havde dommeren leveret en alt andet end overbevisende præstation, men at AGFs direktør på den måde forløber sig er bare pinligt og meget problematisk.

Jan Schouby, chefredaktør


Med til at gøre situationen endnu værre er, at det langt fra er første gang, at direktøren ikke får ilt nok til hjernen. Faktisk er det tredje gang, at hr Nielsen forløber sig i en grad, så disciplinærudvalget må træde til. Og straffen var denne gang 20.000 kroner i bøde og en spilledags karantæne.

Det er et mønster, som AGF og formand Lars Fournais er nødt til at reagere på.

Man kan hævde, at Lars Fournais ikke er den rigtige til at spille moralens vogter, eftersom formanden selv fik en påtale fra disciplinærudvalget for at have råbt efter og grinet hånligt af dommeren i forlængelse af hjemmebanenederlaget til FC Nordsjælland først på foråret.

Fournias forseelse er dog noget mindre og bevisbyrden noget svagere. Således modsagde flere tv-journalister dommerens oplysninger i sagen. Men faktum er, at det er uhensigtsmæssigt, at AGF så ofte ender på disciplinærudvalgets bord.

For det første fordi det simpelthen er pinligt og et skidt signal overfor sponsorerne, at klubbens direktør ikke kan styre temperamentet. For det andet fordi det er svært at forlange god opførsel fra fansene, når direktøren ikke selv leverer den slags. Og for det tredje fordi det ikke kan undgå at påvirke dommernes holdning til klubben negativt, og dermed måske stille AGF dårligere i fremtiden.

Det bedste ved problemet er, at løsningen ligger lige for. Det er jo bare at sørge for, at Jacob Nielsen ikke i fremtiden kommer tæt på dommerne - let, for når alt kommer til alt, så har direktøren jo intet at gøre på banen lige efter slutfløjt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce