Annonce
Aarhus

Radiovært: Ny bandekonflikt kan være under opsejling

Arkivfoto: Michael Bager

De seneste ugers hændelser tyder på, at en ny bandekonflikt kan være under opsejling i Danmark. Det synspunkt fremfører radiovært, forfatter og socialrådgiver Ali Aminali i program på Radio4.

Annonce

- Bandemiljøet er et meget lukket miljø, som man ikke rigtigt har kontakt til eller har adgang til. Men man kan se på mønstre og adfærd, som kan være med til at give et indblik i hverdagen og i, hvad der sker i bandemiljøet.

Tirsdag morgen var radiovært, forfatter og socialrådgiver Ali Aminali forbi Radio4 Morgen for at tale om, hvorfor han vurderer, at en ny bandekonflikt kan være under opsejling. Emnet tog han senere på dagen op i radioprogrammet Alis Integrationsland på Radio4.

Ifølge ham er der under coronatiden nemlig sket noget i bandemiljøet.

- De sidste tre uger er der faktisk to mænd, der har mistet livet, og der har været flere små konflikter.

Senest gik det ud over en ung mand i Vollsmose, der blev skudt, selvom han, så vidt man ved, ikke havde nogen kontakt til bandemiljøet.

Forklaringen på skyderiet i Odense skal ifølge Fyns Politi findes i en løbende og eskalerende konflikt mellem to grupperinger i Odense. Den ene gruppe er hjemmehørende i bydelen Vollsmose, den anden i et andet boligkvarter i det østlige Odense. Intet tyder på, at konflikten i Odense er en del af en landsdækkende konflikt.

- Og der var også en 22-årig, der blev stukket ned her for nyligt. Så der sker noget, som normalt ikke rigtigt sker. Det er ikke normalt, at man ser drab på den måde på så kort tid, siger Ali Aminali.

Han fortæller, at der i bandemiljøet det sidste stykke tid er blevet mere stille, og at jo mere stille, der bliver i og omkring bandemiljøet, jo større sandsynlighed er der for, at noget kan være under opsejling.

- Det, synes jeg, man skal dykke ned i. Plus alle de her mønstre, vi har set under coronakrisen. Så er der bare noget, vi burde holde øje med og være opmærksomme på.

I Radio4-programmet Alis Integrationsland medvirker Dan Bjerregaard, der som politimand har været tilknyttet bandeenheden. Derudover er rapperen U$O også med for at fortælle om, hvordan det var for ham som ung at vokse op i et boligområde som Trillegården, der var præget af bander.

Lyt til indslaget med Ali Aminali fra Radio4 Morgen herunder.

Herunder kan du lytte til tirsdagens fulde udgave af Alis Integrationsland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Transplantationsrekord i Skejby trods covid: - Det er risikoen værd

Annonce