Annonce
Aarhus

Ny bar ved åen: Driftigt restauratørpar klar med 8. sted i restaurations-imperium

Sådan tager miljøet sig ud i den ene bar i nye Clemens Bar under Clemens Bro, hvoir du skal være over 25 år for at komme ind. PR-foto
Nicolai Hommelhoff og Mads Krigslund åbner bar under Clemens Bro for det voksne plus 25-publikum og har også øje for det røgfri og alkoholfri miljø.

AARHUS: - Jo, paletten er ved at være fuld.

Sådan lyder det fra restauratør Mads Krigslund om det imperium af natklubber, cocktalbarer og spisesteder, som han har skabt i Aarhus sammen med sin partner, Nicolai Hommelhoff. Lige nu gør Mads Krigslund klar under Clemens bro til endnu en åbning. Den ottende i rækken i makkerparrets Aarhus-imperium.

Clemens Bar åbner lørdag som et nyt sted for det voksne publikum. Hver fredag og lørdag fra klokken 21.00 åbner Clemens Bar med den officielle adresse Åboulevarden 35 - men du skal være over 25 år for at komme ind.

Så er der til gengæld gratis entré i lokalerne ved Åen - under broen - hvor blandt andet Jazzhouse holdt til. Kort og godt et nyt gå-i-byen sted for de lidt ældre århusianere.

- Vi vil gerne være et sted for de voksne, der måske har været ude at spise, siddet og hygget sig eller pludselig føler for en tur i byen efter en aften derhjemme. Vores fokus er på cocktails og fadøl, siger Mads Krigslund.

Annonce
Jazzhouse hyar tidligere gjort sig i "glasakvariet" under Clemens Bro. Nu kommer turenm til den nye weekend-bar, Clemens Bar. PR-foto

Røgfrit miljø og alkoholfrie cocktails

Clemens Bar har to barer. En decideret cocktailbar og en bar med et strejf af natklub over sig. I sidstenævnte vil danskemusikken flyde lidt højere end i førstnævnte.

I de rummelige lokaler er der også rig mulighed for at slænge sig i sofamiljøet. Det er røgfrit, forstås.

- Folk må gerne ryge udenfor under broen, men vi har lavet et røgfrit miljø og sælger ikke cigaretter. Det er bevidst, lige som vi gør meget ud af alkoholfrie øl og cocktails. Lige præcis den del, synes vi, Aarhus godt kan bruge, siger Mads Krigslund.

Han siger til Stiften.dk, at omfanget af restaurations-imperiet nu er ved at være, hvor det skal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce