Annonce
Aarhus

Ny Beder-Beringvej har lange udsigter

Flertal i Aarhus Byråd anbefaler en Beder-Beringvej tættest på Mårslet og Tranbjerg. Men uanset synspunkterne har vejen lange udsigter.

Annonce

Beringvej har lange udsigter

I mere end 20 år har Aarhus Syd ventet på en ny ringvej, der skulle forbinde Oddervej med E45 - den såkaldte Beder-Beringvej. Men alt tyder på, at sydbyen kommer til at vente længe endnu på den 12 km lange vej, der skulle aflaste det overordnede vejnet.

For selv om et flertal i Aarhus Byråd (S, SF, K) anbefaler en linjeføring A tættest på Mårslet og Tranbjerg, og selv om hele byrådet onsdag aften sendte de i alt tre forslag til en linjeføring ud i offentlig høring, er der ingen penge til vejen. I hvert fald ikke flere end de 57 mio. kr., som budgetpartierne S, SF, DF, R og to løsgængere afsatte i budgettet for 2014. Det svarer dog kun til en tiendedel af udgiften til en Beder-Beringvej, som ifølge rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, vil komme til at koste cirka 600 mio. kr.

»Der skal fra Venstre lyde en klar opfordring til byrådet om at lægge sig i selen for at finde pengene eller at sige åbent og ærligt, at denne vej ikke kommer foreløbig.

For hvornår mener Socialdemokraterne, at vi skal have denne vej? Er det om 10 eller om 30 år?« spurgte Gert Bjerregaard (V).

Det svarede Socialdemokraterne ikke direkte på, men rådmand Kristian Würtz erkendte, at det var træls, at kommunen ikke har pengene.

»Vi har nu afsat 57 mio. kr., og det er et skridt i den rigtige retning. Men vi kommer senere til at diskutere finansieringen.«

Der er langt fra enighed om vejen. Enhedslistens Peter Hegner Bonfils mener f.eks., at der er andre projekter, som giver mere mobilitet for pengene.

I aftes drøftede byrådet også en ny mobilitets- og vejfond. Men her er store ønsker om forbedringer på Viborgvej og Ringgaden og krav om flere cykelstier og cykelparkering i midtbyen, at det næppe bliver vejfonden, der skal redde Beder-Beringvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce