Annonce
Livsstil

Ny bistro har slået dørene op - bringer Mejlgade tættere på Middelhavet

Sådan ser der ud på Just Bistro, hvor prisniveauet er lavt, men kvaliteten i top ifølge indehaver Joser Marcus. Foto: Michael Svenningsen

Ny bistro med sydlandsk koncept: Mejlgade er kommet tættere på Middelhavet

AARHUS: En café i Bagdad, i Kairo eller i Ankara. I Grækenland, i Libanon eller måske endda i Spanien eller Italien.

Just Bistro, som den hedder, har lidt af det hele. Her er ægte tæpper på gulvene, rødhvidternede gardiner for ruderne og borde, stole, vaser, telefoner, billeder, olieflasker og kridttavler i et stort, men kontrolleret sammensurium.

Stort er her ellers ikke. Just Bistro ligger i en baggård til Mejlgade i et lille lokale med plads til cirka 20 gæster, men der er noget charmerende og fremmed over at skulle ind bagved gadens trængsel for at træde ind i en anden verden.

Værten og indehaveren herinde hedder Josef Marcus, og han åbnede bistroen i januar. Navnet Just Bistro er lige ud ad landevejen - just betyder "bare" på engelsk, og det er "bare" en bistro, slår han fast.

- Og det er også bare mad, men det er god og frisk mad. Mad er min hobby, jeg elsker at spise den, at lave den og rejse verden rundt for at blive inspireret af den, siger Josef Marcus.

Annonce

Mad er min hobby, jeg elsker at spise den, at lave den og rejse verden rundt for at blive inspireret af den.

Josef Marcus, Just Bistro
De rigtige og friske varer er en central del af konceptet på Just Bistro. Foto: Michael Svenningsen

Originalitet i maden

Josef Marcus har boet 30 år i Danmark, 20 af dem i Aarhus, og er oprindeligt fra Grækenland, men har også egyptisk blod i årerne.

Det passer perfekt til hans nye bistro, hvor maden netop er med Middelhavsområdet i fokus med alt fra fyldte pitaer, souvlaki (mad på spyd) og mezze (småretter) til burger, bagte auberginer og tapas.

- Med tapas mener jeg ikke chorizo, skinke og oliven, men tapas i den rigtige forstand, som er rester lavet som småretter - det kan være hvad som helst, jeg har noget til overs af eller bare noget, jeg har lyst til at lave af råvarer, jeg har tilbage. For sådan er det her. Det er vigtigt for mig, at alt er lavet originalt. Så når jeg laver souvlaki, laver jeg det som i Grækenland og serverer det med tzatziki og friske tomater og løg, forklarer Josef Marcus.

Han tilføjer, at han kun bruger friske råvarer, ligesom han laver alt fra bunden og tilbereder det hele frisk.

- Jeg går også meget op i, at mine retter er afbalancerede i smagene, og jeg er åben for at lave lige præcis, hvad folk bedst kan lide, så længe jeg har råvarerne. Min egen yndlingsret, måske min signaturret, er kylling grillet hel med specialkrydderier og serveret med en parmesan-cremesauce, bagt aubergine og hjemmelavede pommes frites, slutter Josef Marcus.

Just Bistro holder åbent til både frokost og aften, og laver også maden som takeaway.

Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce