Annonce
Østjylland

Ny bog udgivet om livet på Anholt

Her ses Holger Wolsing med sin bog. Foto: Henrik Ask Rasmussen

76-årige Holger Wolsing har mange historier at fortælle. Så mange, at han nu udgiver en bog fuld af anekdoter fra sin tid på øen Anholt.

Annonce

Egentligt var det kun 76-årige Holger Wolsings plan at skrive sine erindringer om sin tid på Anholt ned, for at hans børnebørn kunne få glæde af dem. Men da han oplevede, at flere af hans bekendte var interesserede i projektet, besluttede han sig for at skrive anekdoterne sammen til en bog i stedet.

Det er blevet til bogen 'Vor tid på Anholt: 1. februar 1965 - 1. august 1976', der med en blanding af personlige beretninger, skæve anekdoter og billeder fra tiden giver et indblik i Holger Wolsings tid som lærer på øen og om det øliv, der udspillede sig omkring ham i perioden.

I bogen kan man eksempelvis læse historien om den finske smuglerbåd Mareka, der i december 1965 blev fanget af toldere, da den ville smugle 8000 liter finsprit fra Holland til Finland. Og man kan også få historien om, da anholterne i 1973 fik mistanke om, at en satankult holdt til på øen.

Holger Wolsing, der i dag bor i Ålsrode, begyndte at skrive på bogen for første gang for et års tid siden. Og i maj måned var bogen færdigtrykt.

I starten af juni solgte han de første 50 eksemplarer af sin bog fra det lokale turistkontor og Brugsen på Anholt, hvor han og hans kone Ruth i dag har sommerhus.

Bøgerne blev udsolgt på fire dage, og da der stadig er efterspørgsel på bogen, har han måtte bestille endnu flere bøger hjem til øen.

Desuden har han indgået en aftale med Bog og Ide på torvet i Grenaa, som vil sælge hans bog i første omgang i et beskedent oplag.

Den store interesse på for bogudgivelsen på Anholt tager den nyslåede forfatter godt imod.

»Det er jeg da glad for. Især fordi anholterne kender til meget af det, som jeg skriver om. Det er jo ikke en beretning om flora og fauna, men en personlig beretning, der fortæller om vores oplevelse af de begivenheder, der skete på øen i perioden,« siger Holger Wolsing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Sexisme: Er der en kvinde til stede?

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Aarhus

Brandvæsenets dykkere i aktion: Kvinde reddet op af havnen

Annonce