Annonce
Østjylland

Ny bog udgivet om livet på Anholt

Her ses Holger Wolsing med sin bog. Foto: Henrik Ask Rasmussen

76-årige Holger Wolsing har mange historier at fortælle. Så mange, at han nu udgiver en bog fuld af anekdoter fra sin tid på øen Anholt.

Egentligt var det kun 76-årige Holger Wolsings plan at skrive sine erindringer om sin tid på Anholt ned, for at hans børnebørn kunne få glæde af dem. Men da han oplevede, at flere af hans bekendte var interesserede i projektet, besluttede han sig for at skrive anekdoterne sammen til en bog i stedet.

Annonce

Det er blevet til bogen 'Vor tid på Anholt: 1. februar 1965 - 1. august 1976', der med en blanding af personlige beretninger, skæve anekdoter og billeder fra tiden giver et indblik i Holger Wolsings tid som lærer på øen og om det øliv, der udspillede sig omkring ham i perioden.

I bogen kan man eksempelvis læse historien om den finske smuglerbåd Mareka, der i december 1965 blev fanget af toldere, da den ville smugle 8000 liter finsprit fra Holland til Finland. Og man kan også få historien om, da anholterne i 1973 fik mistanke om, at en satankult holdt til på øen.

Holger Wolsing, der i dag bor i Ålsrode, begyndte at skrive på bogen for første gang for et års tid siden. Og i maj måned var bogen færdigtrykt.

I starten af juni solgte han de første 50 eksemplarer af sin bog fra det lokale turistkontor og Brugsen på Anholt, hvor han og hans kone Ruth i dag har sommerhus.

Bøgerne blev udsolgt på fire dage, og da der stadig er efterspørgsel på bogen, har han måtte bestille endnu flere bøger hjem til øen.

Desuden har han indgået en aftale med Bog og Ide på torvet i Grenaa, som vil sælge hans bog i første omgang i et beskedent oplag.

Den store interesse på for bogudgivelsen på Anholt tager den nyslåede forfatter godt imod.

»Det er jeg da glad for. Især fordi anholterne kender til meget af det, som jeg skriver om. Det er jo ikke en beretning om flora og fauna, men en personlig beretning, der fortæller om vores oplevelse af de begivenheder, der skete på øen i perioden,« siger Holger Wolsing.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce