Annonce
Østjylland

Ny borgmesterkandidat varsler politisk nytænkning

Anders Rosenstand Laugesen fra Ry vil forsøge at skabe et blåt flertal ved næste års kommunalvalg via skarp politisk nytænkning med ideologisk kant.

SKANDERBORG: Som ventet bliver det 32-årig Anders Rosenstand Laugesen, der skal stå i spidsen for Venstre ved næste års kommunalvalg.

Anders Rosenstand Laugesen varsler skarp politisk nytænkning med ideologisk kant.

- Vi er nødt til at slå Jørgen Gaarde på politik, for vi er oppe mod en meget erfaren mand, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Han peger på en række punkter, som Venstre vil vægte højt.

- Vi vil gøre Skanderborg til den mest veldrevne og rigeste kommune i Jylland. Det skal blandt andet ske via økonomisk vækst og øget bosætning. Vi vil sætte den kommunale skatteprocent ned, når der er råderum til det, for som det er nu, er denne markant højere end i nabokommunerne, hvilket ikke fremmer ønsket om øget bosætning, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Han peger også på, at selv om Skanderborg Kommune er højt placeret på Dansk Industris liste over erhvervsvenlighed, så er der plads til forbedring. Og til at skabe nye lokale arbejdspladser.

- Vi skal tænke mere innovativt og udnytte de mange højtuddannede borgere, vi har i kommunen, så vi kan reducere den for store udpendling til andre kommuner. Desuden vil vi styrke de kommunale kerneopgaver som børn, skole, ældre og handicappede, og vi skal gennem de kommunale budgetter med en ideologisk tættekam. Meget tyder på, at den kommunale ledelse og administration er for dyr, så vi skal have skåret "fedtet" fra og omdannet det til "muskler", så vi bedre kan løfte forsørgerbyrden. For selv om vi snakker om økonomisk vækst, er det afgørende for Venstre, at vi passer på de svageste i samfundet, siger den nye spidskandidat.

Svend Møller Sørensen, bestyrelsesformand for Venstre i Skanderborg Kommune, er glad for, at partiet nu står med en spidskandidat.

- Anders Rosenstand Laugesen er en fremagende kandidat for Venstre, og man kunne mærke blandt de fremmødte ved tirsdagens valg, at det her er godt, siger Svend Møller Sørensen.

I øvrigt blev tidligere folketingsmedlem Kim Andersen på tirsdagens møde opfordret til at blive Venstres borgmesterkandidat, men han takkede nej og pegede på Anders Rosenstand Laugesen.

Vi vil gøre Skanderborg til den mest veldrevne og rigeste kommune i Jylland. Det skal blandt andet ske via økonomisk vækst og øget bosætning.Anders Rosenstand Laugesen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce