Annonce
Østjylland

Ny brand i vestbyen: Beboere sendt på gaden pga. ild i kælderen

To røgdykkerhold var i aktion ved torsdagens brand i Houmannsgade 56. Politiet sender teknikere ind i den afspærrede kælder i løbet af fredag. Arkivfoto: Palle Herløv

Horsens: For anden gang på bare fire dage blev der rykket ud til en brand i vestbyen i Horsens, da der torsdag kl. 16.27 opstod brand i et kælderrum under en etageejendom i Houmannsgade 56.

Ilden var ifølge indsatsleder Dennis Ottosen fra Sydøstjyllands Brandvæsen begyndt omkring et metalskraldestativ, og ved redningsmandskabets ankomst stod der flammer ud af vinduerne. De havde sammen med flammerne været så synlige, at beboerne i opgangen opdagede det og reddede sig selv ud på gaden, mens brandfolkene fik kvalt ilden.

- Der var kraftig røgudvikling fra rummet, så vi satte et røgdykkerhold ind til slukning og et andet til ventilering af trappeopgangen, der i øvrigt var låst af. Heldigvis sad der en nøgle i den, så vi havde nemt ved at komme ind, siger Dennis Ottosen.

Mandag eftermiddag gik turen til Vestergade, hvor der var ild i de tomme Carl Bæk & Søn-bygninger i nummer 31 til 33. Da sagde politiets vagtchef, at der formentlig var tale om "leg med tændstikker".

Her til aften kl. 21.50 siger vagtchef Hans Hoffensetz, at man har spærret kælderdøren af, så teknikere kan undersøge arnestedet i løbet af fredagen i håb om at finde frem til en brandårsag.

- Så må vi se, hvad deres undersøgelser viser. Der lå bl.a. nogle brændte møbler og nogle aviser tilbage, da ilden var slukket. Rummet er røg- og sodskadet, men skaderne er begrænset til kælderen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce