Annonce
Aarhus

Ny brandstation i sydbyen: Østjyllands Brandvæsen har købt grund i Højbjerg

Hvis der fremover går en brandalarm i den sydlige del af Aarhus, så kommer brandbilerne her fra Højbjerg. Foto: Martin Ravn
Ny brandstation i Aarhus Syd får adresse på Søren Nymarks Vej.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Brandvæsen har fundet adressen til den nye brandstation i den sydlige del af Aarhus. Det fortæller beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl i en pressemeddelelse.

Byrådene i Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø - der til sammen ejer Østjyllands Brandvæsen - er blevet enige om at stationen skal ligge på Søren Nymarks Vej 6A i Højbjerg. Byggeriet starter efter planen i løbet af 2022 og man regner med at kunne indvie stationen til nytår 2023.

- Der er lavet et meget grundigt projektarbejde i brandvæsenet, som nu fører til, at vi kan sætte underskrift på en købsaftale. Brandstationen bliver indrettet til et døgndækkende beredskab for seks brandmænd. Stationen bliver også forberedt til et eller flere ambulanceberedskaber og samtidig skal den nye station huse et servicecenter for brandvæsenets store køretøjer, så vi kan anvende brandfolkenes beredskabstid til intern produktion, fortæller Kasper Sønderdahl.

Ejeren af grunden, som fremover skal huse den nye brandstation, hedder Orla Dambo. Han glæder sig til at der kommer brandfolk på adressen.

- Vi ved, at det længe har været et stort ønske med afklaring af placering for brandfolkene. Men det er også en stor glæde for os at have brandvæsenet helt tæt på. Det giver tryghed i hverdagen, siger han.

Og nu, hvor man er sikre på placeringen af den nye brandstation, kan næste etape af arbejdet med at etablere den gå i gang, siger Kasper Sønderdahl.

- Nu hvor vi har lokaliteten på plads, så starter et omfattende involveringsprojekt med alle vores dygtige medarbejdere, så vi får designet et byggeri med bedst mulig funktionalitet i forhold til både arbejdsmiljø og trivsel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce