Annonce
Aarhus

Ny busterminal og udvidelse af Bruuns Galleri afventer Banedanmarks beslutning

<p>Udvidelsen af Bruuns Galleri er planlagt, så der skal være niveaufri adgang til dem fra banegårdens vandrehal. Arkivfoto: Jens Thaysen</p>

Flytningen af rutebilstationen, udvidelsen af Bruuns Galleri og planerne for masser af nybyggeri kan først realiseres, når Banedanmark har besluttet sig for en Aarhus H-løsning.

Aarhus Kommune og Steen & Strøm, der ejer Bruuns Galleri, har ventet meget længe på, at Banedanmark beslutter, om den vil hæve højden under banegårdens vandrehal blandt andet, eller den vil grave skinnerne en halv meter ned for at få plads til fremtidens eldrevne tog.
Annonce
Valget af løsning er nemlig helt afgørende for, at kommunen kan komme videre med planerne om at sløjfe rutebilstationen og i stedet lave en ny busterminal i direkte forbindelse med Aarhus H.
Og valget af løsning er helt afgørende for, at Steen & Strøm kan komme i gang med at investere mange hundrede mio. kr. i en udvidelse af Bruuns Galleri.

Mest fart i grave-løsning

»Hvis Banedanmark vælger løsningen med at grave skinner og perroner ned, kan vi komme videre med det samme,« siger Bente Lykke Sørensen, chef for kommunens afdeling for Bolig og Projektudvikling.
Såvel den nye busterminal som udvidelsen af Bruuns Galleri er nemlig planlagt, så der skal være niveaufri adgang til dem fra banegårdens vandrehal.
Det kan derimod blive et større puslespil, hvis vandrehallen skal hæves på et eller andet tidspunkt efter 2019 - og det ikke lykkes at få koordineret det projekt med byggeriet af busterminal og udvidelsen af Bruuns Galleri.

Nyt bykvarter

Flytningen af rutebilstationen er ikke kun et spørgsmål om ny busterminal. Det handler også om at komme i gang med omdannelsen af hele det nuværende rutebilstationsområde - herunder strækningen ned ad Ny Banegårdsgade.
Planerne om nybyggeri på hele det område har ligget i skuffen nogle år efterhånden og afventet, at Banedanmark træffer sin beslutning.
Det gør Banedanmark så nu i løbet af 2017.
Hvis altså køreplanen holder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce