Annonce
Aarhus

Ny busterminal og udvidelse af Bruuns Galleri afventer Banedanmarks beslutning

<p>Udvidelsen af Bruuns Galleri er planlagt, så der skal være niveaufri adgang til dem fra banegårdens vandrehal. Arkivfoto: Jens Thaysen</p>

Flytningen af rutebilstationen, udvidelsen af Bruuns Galleri og planerne for masser af nybyggeri kan først realiseres, når Banedanmark har besluttet sig for en Aarhus H-løsning.

Aarhus Kommune og Steen & Strøm, der ejer Bruuns Galleri, har ventet meget længe på, at Banedanmark beslutter, om den vil hæve højden under banegårdens vandrehal blandt andet, eller den vil grave skinnerne en halv meter ned for at få plads til fremtidens eldrevne tog.
Valget af løsning er nemlig helt afgørende for, at kommunen kan komme videre med planerne om at sløjfe rutebilstationen og i stedet lave en ny busterminal i direkte forbindelse med Aarhus H.
Og valget af løsning er helt afgørende for, at Steen & Strøm kan komme i gang med at investere mange hundrede mio. kr. i en udvidelse af Bruuns Galleri.
Annonce

Mest fart i grave-løsning

»Hvis Banedanmark vælger løsningen med at grave skinner og perroner ned, kan vi komme videre med det samme,« siger Bente Lykke Sørensen, chef for kommunens afdeling for Bolig og Projektudvikling.
Såvel den nye busterminal som udvidelsen af Bruuns Galleri er nemlig planlagt, så der skal være niveaufri adgang til dem fra banegårdens vandrehal.
Det kan derimod blive et større puslespil, hvis vandrehallen skal hæves på et eller andet tidspunkt efter 2019 - og det ikke lykkes at få koordineret det projekt med byggeriet af busterminal og udvidelsen af Bruuns Galleri.
Annonce

Nyt bykvarter

Flytningen af rutebilstationen er ikke kun et spørgsmål om ny busterminal. Det handler også om at komme i gang med omdannelsen af hele det nuværende rutebilstationsområde - herunder strækningen ned ad Ny Banegårdsgade.
Planerne om nybyggeri på hele det område har ligget i skuffen nogle år efterhånden og afventet, at Banedanmark træffer sin beslutning.
Det gør Banedanmark så nu i løbet af 2017.
Hvis altså køreplanen holder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce