Annonce
Kultur

Ny luksusbutik med nytænkende koncept åbnet på Aarhus Ø: Otaku er guf til feinschmeckere og übernørder

Otaku Store huser foruden produkter inden for design, kunsthåndværk, tøj og møbler også et surdejsbageri og en vinhandel. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Konceptbutikken Otaku Store er rykket ind på Aarhus Ø. Herfra ønsker man at give folk en anderledes shoppingoplevelse med kvalitetsvarer, som du ikke anede, du stod og manglede.

AARHUS: Forstil dig en butik, der er kurateret som en kunstudstilling. Varerne på hylderne er håndplukkede og alle valgt med omhu lige fra de lækre hudprodukter til den spritnye elbil fra Hyundai, som endnu ikke er kommet på markedet.

Vi er på besøg i Otaku, en ny forretning på Aarhus Ø med et anderledes koncept.

Her lejer produktmagerne sig ind for en periode i stedet for at have deres egen butik.

Annonce

Forretningen er startet af Ulf Monrad Gaardsted, der til daglig driver kontorhoteller på flere adresser i Aarhus.

- Det er nogle af principperne fra kontorfællesskabet, som jeg trækker ned over detailhandlen, siger han og fortsætter:

- Vi stiller alle basisfaciliteter som varesikring, kasseapparater og belysning til rådighed. Vi sørger for grundpersonalet og laver super lækre rammer, så man bare kan koncentrere sig om sin egen lille virksomhed uden at skulle etablere en butik fra bunden. Det er noget, der kan tage magten fra de fleste spændende brands, små kunsthåndværkere og design-startups, forklarer Ulf Monrad Gaardsted om Otaku, der er det første sted at shoppe på Aarhus Ø.

Cool at være übernørd

Otaku er japansk og betyder superfan eller übernørd. En entusiast, der har kastet sin kærlighed på et bestemt område, og er nørdet omkring det.

- Tilbage i 80'erne var det ikke fedt at blive kaldt nørd. Det er det i dag. Jeg kender begrebet otaku fra mit virke i reklameverden. Otakuerne er før firstmoverne. Det er dem, der købte den første iPhone før alle os andre. Hvis man skulle lancere et nyt produkt eller brand, kunne det hjælpe at få fat i otakuerne. Får man først dem overbevist og engageret, er de stærke ambassadører, forklarer Ulf Monrad Gaardsted.

Ulf Monrad Gaardsted, indehaver af Companyons kontorhotel og Otaku Store, hvor Kirsten Kjeldsen er store manager. Forretningen er åbnet i Pakhusene på Aarhus Ø. Butikken samler design, kunst, mad og detailhandel på en utraditionel måde. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Overført på butikken på Aarhus Ø betyder det, at man gerne vil have fat i de forbrugere, som er forrest i bussen, men også gerne de mærker og små designvirksomheder, som er med på de nyeste tendenser og nørder i deres produkter.

Kirsten Kjeldsen med et puslespil af den grafiske designer Things We Love, der har tænkt over detaljerne fra inderst til yderst. Det er karakteristisk for den nørdede og passionerede produkttype, som Otaku gerne vil have på hylderne. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Et godt eksempel er vinterbader-kåberne fra Nordbaek, udtænkt af to kvindelige vinterbadere, som ved, at det er smart med luffer i kåben, ekstra varmt for og magnetknapper, når man kommer op efter det kolde gys.

Vi håber, at beliggenheden, og butikkens forskelligartede udvalg kan være med til at fastholde shopping-oplevelsen i længere tid.

Ulf Monrad Gaardsted, indehaver af Otaku Store

Man kan have sit produkt i butikken fra tre måneder og frem.

- Vi har flere, som allerede har tegnet sig for et år. Nogle også for halvandet år som det længste. Vi vil gerne have noget kontinuitet, men også rigtig gerne en dynamik, så der bliver udskiftning i forhold til sæsonen, lancering af produkter og nye virksomheder, fortæller Ulf Monrad Gaardsted.

- Men man kan ikke bare få lov at være her, selv om man betaler huslejen. Vi vil også have lov at lige nej tak, hvis vi ikke tror på varen, tilføjer Kirsten Kjeldsen, der er store manager.

Annonce

Mærk på varen

Men hvorfor starte en fysisk butik, i en tid hvor nethandlen bare buldrer derudad?

- Vi kan købe alt hjemme fra sofaen. Det har vi måske gjort lige rigeligt de seneste halvandet år, så der er et sug efter at komme ud og opleve noget igen, mener Ulf Monrad Gaardsted.

Han oplever også, at selv om mange nystartede virksomheder vælger kun at være online med deres produkter, så mangler de ofte et sted, hvor kunderne kan få produktet i hænderne og mærke kvaliteten.

Otaku Store

Forretningen i Pakhusene på Aarhus Ø åbnede 10. september i Marianne Thomsens Gade 2F.

Otaku er et butiksfællesskab, hvor producenter og designere har deres varer på hylderne fra tre måneder og frem til halvandet år.

Otaku Store ønsker at samle mennesker om design, mad, kunst og detailhandel.

Otaku er japansk og betyder superfan eller übernørd. En entusiast, der har kastet sin kærlighed på et bestemt område, og er nørdet omkring det.

Forretningen huser desuden bageren David Breadhead og Vinpusheren.

Lørdag 11. september er butikken åben fra klokken 10 til 22. I tidsrummet 11-13 spilles der klassisk musik på flyglet i forretningen.

Se mere på Instagram - @otaku_aarhus

- Vi vil gerne henvende os til de brands og designere, som er klar over, at en af tendenserne i retail er at lave noget andet end den klassiske butik, noget mere levende og dynamisk, siger Ulf Monrad Gaardsted og fortsætter:

- Ideen med at blande mange forskellige størrelser brands og typer af produkter i samme butik, skulle gerne give et oplevelsesunivers, hvor man selvfølgelig kan gå på jagt efter noget specifikt, men måske i lige så høj grad møder noget, man ikke anede, at man stod og manglede, eller ikke vidste fandtes. Det, tror jeg, vi kommer til at skabe her, siger Ulf Monrad Gaardsted.

Annonce

Brød og vin

Otaku breder sig ud over 500 kvadratmeter i hele stueetagen på et af Pakhusene, der er placeret ud mod en kanal. I forretningens ene ende er den hypede surdejsbager David Breadhead rykket ind med en filial, mens Vinpusheren fra Højbjerg huserer i forretningens anden ende - feinschmeckere og nørder på hver deres felt.

Den hyppige udskiftning af udvalget, tror Otaku også kan være med til at holde kunderne til, for det de ser i butikken nu, er der ikke nødvendigvis om tre måneder. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

- Når det kommer til vores sortiment, plukker vi fra øverste hylde. Det er både de etablerede brand, men også up coming-designere eller kunsthåndværkere, hvor man kan se at der er potentiale, eller noget nørderi og passion omkring produktet, siger Kirsten Kjeldsen.

Hun har stor erfaring med detailbranchen som tidligere indehaver er forretningen Naturskøn Guldsmedgade, som hun drev i 27 år.

Sammen med to andre kvinder udgør hun butikkens faste team, som skal vide alt om både elbilen og neglelak, for service er også en vigtig del af Otaku.

Otaku Store er ny butik i Pakhusene på Aarhus Ø. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Men producenterne er også velkommen til selv at være i butikken eller lave arrangementer, hvor de fortæller om deres designs.

- Vi ser os lidt som et laboratorie, hvor producenterne selv kan komme ud og møde kunderne, siger Ulf Monrad Gaardsted.

Annonce

Kvalitet er nøgleord

Og kunderne - ja det er folk, som godt kan lide kvalitet i en hver henseende. Varerne i butikkens udstillingsvinduer befinder sig i luksusenden og lægger op til selvforkælelse.

- Lige fra den vin, der bliver skænket til det brød, som bliver bagt, til de produkter, vi har på hylden. Vi vil have noget, der er lækkert og unikt, forklarer Kirsten Kjeldsen.

Otaku Store har både en elbil og neglelak på hylderne i forretningen på Aarhus Ø, hvor der både er noget for teknik-nørderne og fashionistaerne. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Det gælder både det helt nye tøjmærke eller en elbil, som ikke er på markedet endnu.

- For mig viser elbilen skalaen i de virksomheder og produkter, som vi gerne vil have med. Vi vil gerne have de etablerede, men også den helt nystartede virksomhed. Store og små produkter i et skønsomt spænd. Hvor de linjer krydser hinanden, sker der noget spændende. Så bilen har været med lige siden de første tegninger af butikken for 10 måneder siden, forklarer Ulf Monrad Gaardsted.

Kirsten Kjeldsen er store manager i Otaku Store. Forretningen har et håndplukket udvalg af kvalitetsvarer til både mænd og kvinder; design, kunst, mad, tøj, vin, gadgets, møbler og interiør under samme tag. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Otaku drømmer om at blive ved med at udvide med forskellige brands på hylderne.

- Vi har ret godt fat i de store, men vil også gerne have nogle af de små, som ikke tænker sig selv ud i en fysisk butik; smykkedesigneren, den lille møbelsnedker, keramikeren der laver fed kunst, designerne der syr one-of-a-kind cowboyjakker. Dem vil vi gerne se hernede, siger Ulf Monrad Gaardsted, der sammen med Kirsten tager på messen "Three Days of Design" i København, for at opsnuse nye møbeldesignere til forretningen

- Det er vores ambition at stedet bliver et showroom for noget helt nyt, som folk ikke forventede at finde, siger Kirsten Kjeldsen, mens Ulf Monrad Gaardsted nikker:

- Århusianerne valfarter her ud for at gå tur. Vi vil gerne have, at folk fortsætter deres slentre tempo ind gennem vores butik. Vi håber, at beliggenheden, og butikkens forskelligartede udvalg kan være med til at fastholde shopping-oplevelsen i længere tid.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce