Annonce
Aarhus

Ny by i byen med 300 boliger skyder op i Kongsvang

Ungdomsboligerne bliver almene, mens de 200 private udlejningsejendomme får en privat bygherre. Lokalplanen kommer senere i år i høring i Viby. Illustration: Aarhus Kommune

Fabriksgrund i Viby bliver i løbet af få år omdannet til 200 private boliger og 100 almene ungdomsboliger. Hvis folk i området nikker ja til ny lokalplan.

VIBY: En lille by i byen er på tegnebrættet i det populære Kongsvang.

100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang, lyder det fra Aarhus Kommune. Den ene af grundene, der skal bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til, lover Aarhus byggerådmand, Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Mellem midtbyen og Viby Torv og tæt på Kongsvang Station skal de over 300 boliger skyde op. Magistraten behandlede mandag forslaget til en lokalplan, der vil blåstemple opførelsen af godt 100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede på Bjørnholms Allé i Kongsvang.

- Det glæder mig, at byudviklingen fortsætter så hastigt uden for Ringgaden, og vi lykkes med at udnytte det areal, vi har til rådighed. Med de mange nye ungdomsboliger kan vi tilføre liv til en ubrugt grund og tilføje grønne områder til glæde for alle områdets beboere. Samtidig skal vi sikre os, at der er den nødvendige kapacitet i trafikken til at betjene de nye og eksisterende borgere i Kongsvang, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Området ligger ved jernbanen med i gåafstand til Kongsvang Station. I forbindelse med opførelse af boligerne vil der blive etableret forbedret adgang til Kongsvang Station og til buslinjerne på Skanderborgvej samt nyt fortov og hastighedsdæmpning på Bjørnholms Allé.

Lokalplanen indeholder også, at ungdomsboligerne bygges i fire etager med boliger mod nord i to-fem etager og enkelte af dem med tagterrasser. I det nordlige område etableres et minitorv mod banen og cykelparkering tæt på bygningernes indgange, som kan blive beboernes naturlige mødested. De grønne områder vil hovedsageligt vende mod Bjørnholms Allé.

Lokalplanen kommer i høring i løbet af sommeren, og det undersøges nærmere, om der i den forbindelse skal indkaldes til borgermøde.

Det er her - op ad Bjørnsholms Allé - at den nye, lille miniby i Kongsvang får sin placering.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce