Annonce
Aarhus

Ny by i byen med 300 boliger skyder op i Kongsvang

Ungdomsboligerne bliver almene, mens de 200 private udlejningsejendomme får en privat bygherre. Lokalplanen kommer senere i år i høring i Viby. Illustration: Aarhus Kommune

Fabriksgrund i Viby bliver i løbet af få år omdannet til 200 private boliger og 100 almene ungdomsboliger. Hvis folk i området nikker ja til ny lokalplan.

VIBY: En lille by i byen er på tegnebrættet i det populære Kongsvang.

100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang, lyder det fra Aarhus Kommune. Den ene af grundene, der skal bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til, lover Aarhus byggerådmand, Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Mellem midtbyen og Viby Torv og tæt på Kongsvang Station skal de over 300 boliger skyde op. Magistraten behandlede mandag forslaget til en lokalplan, der vil blåstemple opførelsen af godt 100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede på Bjørnholms Allé i Kongsvang.

- Det glæder mig, at byudviklingen fortsætter så hastigt uden for Ringgaden, og vi lykkes med at udnytte det areal, vi har til rådighed. Med de mange nye ungdomsboliger kan vi tilføre liv til en ubrugt grund og tilføje grønne områder til glæde for alle områdets beboere. Samtidig skal vi sikre os, at der er den nødvendige kapacitet i trafikken til at betjene de nye og eksisterende borgere i Kongsvang, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Området ligger ved jernbanen med i gåafstand til Kongsvang Station. I forbindelse med opførelse af boligerne vil der blive etableret forbedret adgang til Kongsvang Station og til buslinjerne på Skanderborgvej samt nyt fortov og hastighedsdæmpning på Bjørnholms Allé.

Lokalplanen indeholder også, at ungdomsboligerne bygges i fire etager med boliger mod nord i to-fem etager og enkelte af dem med tagterrasser. I det nordlige område etableres et minitorv mod banen og cykelparkering tæt på bygningernes indgange, som kan blive beboernes naturlige mødested. De grønne områder vil hovedsageligt vende mod Bjørnholms Allé.

Lokalplanen kommer i høring i løbet af sommeren, og det undersøges nærmere, om der i den forbindelse skal indkaldes til borgermøde.

Annonce
Det er her - op ad Bjørnsholms Allé - at den nye, lille miniby i Kongsvang får sin placering.
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce