Annonce
Aarhus

Ny by lokker: Delebiler til de første beboere

<p>I planerne for Nye er der gjort meget ud af at skabe åbne mellemrum mellem husene, hvor folk kan møde hinanden og snakke sammen. Her er det i den del af første etape af den nye by, der er tegnet af det århusianske arkitektirma Cebra. Illustration: Tækker Group</p>

Den nye by, Nye, skal være grøn og fællesskabsorienteret - og lokker med gratis delebiler det første år.

Når de første beboere i efteråret 2017 flytter ind i den nye by Nye ved Elev følger der en ekstra lille bonus med til dem.

Annonce
Et kig ud over første etape af Nye - 650 boliger tegnet af otte forskellige arkitektfirmaer. Illustration: Tækker Group.

Manden bag Nye, Jørn Tækker, forventer i første omgang at bygge 50 boliger på bakken med udsigt ud over Egå Engsø.

Dorte Mandrup Arkitekters bidrag til Nye i blå og grønne omgivelser. Illustration: Tækker Group.

Beboerne i de boliger får kvit og frit stillet tre hybrid-delebiler til rådighed i et år af Tækker Group.

Nye får fra starten en dagligvarebutik, garanterer Tækker Group, der sikkert i første omgang kommer til at sponsere driften af den. Illustration: Tækker Group.

Tækker garanterer også, at der er en dagligvarebutik i Nye, når de første beboere flytter ind.

Planen med Nye, der ad åre gerne skulle blive til en by med 15.000-20.000 indbyggere, er at skabe en by, hvor der er åbent mellem husene, masser af fællesarealer, og hvor der er gode muligheder for at udvikle et fællesskab.

Og i den sammenhæng er delebilerne vel et velvagt salgsargument for boliger, der kommer til at ligge med let adgang til letbanen, der begynder at tage passagerer på og sætte passagerer af i Nye i løbet af efteråret 2017.

Byrådet behandler meget snart et forslag til lokalplan for første etape af Nye - 650 boliger tegnet af otte forskellige arkitektfirmaer.

Nye vil, når den er fuldt udbygget, bestå af syv bydele, der er bundet sammen af blå/grønne områder med vandløb, søer og naturarealer. Midtbyen ligger centralt i området med forbindelse til de landskabelige omgivelser mod vest.

Udover de omkring 8.000 boliger, det hele efter planen skulle ende med, skal der også plantes en hulens masse træer mellem husene. Så mange, at Tækker Group laver sin egen planteskole på en del af området for at fremdyrke de tusindvis af træer, der løbende vil blive brug for i takt med, at byen vokser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce