Annonce
Aarhus

Ny by lokker: Delebiler til de første beboere

<p>I planerne for Nye er der gjort meget ud af at skabe åbne mellemrum mellem husene, hvor folk kan møde hinanden og snakke sammen. Her er det i den del af første etape af den nye by, der er tegnet af det århusianske arkitektirma Cebra. Illustration: Tækker Group</p>

Den nye by, Nye, skal være grøn og fællesskabsorienteret - og lokker med gratis delebiler det første år.

Når de første beboere i efteråret 2017 flytter ind i den nye by Nye ved Elev følger der en ekstra lille bonus med til dem.

Et kig ud over første etape af Nye - 650 boliger tegnet af otte forskellige arkitektfirmaer. Illustration: Tækker Group.

Manden bag Nye, Jørn Tækker, forventer i første omgang at bygge 50 boliger på bakken med udsigt ud over Egå Engsø.

Dorte Mandrup Arkitekters bidrag til Nye i blå og grønne omgivelser. Illustration: Tækker Group.

Beboerne i de boliger får kvit og frit stillet tre hybrid-delebiler til rådighed i et år af Tækker Group.

Nye får fra starten en dagligvarebutik, garanterer Tækker Group, der sikkert i første omgang kommer til at sponsere driften af den. Illustration: Tækker Group.

Tækker garanterer også, at der er en dagligvarebutik i Nye, når de første beboere flytter ind.

Planen med Nye, der ad åre gerne skulle blive til en by med 15.000-20.000 indbyggere, er at skabe en by, hvor der er åbent mellem husene, masser af fællesarealer, og hvor der er gode muligheder for at udvikle et fællesskab.

Og i den sammenhæng er delebilerne vel et velvagt salgsargument for boliger, der kommer til at ligge med let adgang til letbanen, der begynder at tage passagerer på og sætte passagerer af i Nye i løbet af efteråret 2017.

Byrådet behandler meget snart et forslag til lokalplan for første etape af Nye - 650 boliger tegnet af otte forskellige arkitektfirmaer.

Nye vil, når den er fuldt udbygget, bestå af syv bydele, der er bundet sammen af blå/grønne områder med vandløb, søer og naturarealer. Midtbyen ligger centralt i området med forbindelse til de landskabelige omgivelser mod vest.

Udover de omkring 8.000 boliger, det hele efter planen skulle ende med, skal der også plantes en hulens masse træer mellem husene. Så mange, at Tækker Group laver sin egen planteskole på en del af området for at fremdyrke de tusindvis af træer, der løbende vil blive brug for i takt med, at byen vokser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce