Annonce
Aarhus

Ny bydel i Lisbjerg skudt i gang

Med tiden skal Lisbjerg bakke huse ny by til 20-25.000 indbyggere.

En helt ny by på Lisbjerg bakke bliver nu skudt i gang af Aarhus Kommune. Det sker dels med en indstilling, der beskriver grundlaget for byggeri i et større område tæt på den nuværende Lisbjerg by. Og dels ved at sælge jord til to almene boligforeninger, Ringgården og AL2Bolig.

Annonce

Med tiden skal den sydvendte bakke huse en ny bydel til 20-25.000 indbyggere foruden erhverv, butikker og offentlige funktioner.

Indstillingen, der blev godkendt mandag i magistraten, og derefter skal vedtages i byrådet, åbner for udbud af byggeret på i alt 18.500 etagemeter, som muliggør opførelse af de første 150-200 familieboliger.

Allerførst kommer de to boligforeninger tilsammen opføre ca. 87 familieboliger, som ventes at stå klar, når letbanen er i drift i 2017.

Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, glæder sig over, at byudviklingen i Lisbjerg nu tager fart, og at byliv og bykvalitet er i højsædet:

»Salget til to boligforeninger og de kommende udbud markerer et vigtigt skridt mod realiseringen af fremtidens Lisbjerg som et moderne, blandet område, som også socialt hænger sammen. Samtidig ved vi, at byliv er afgørende for byudviklingen, og derfor baserer vi eksempelvis udviklingen af fremtidens Lisbjerg på midlertidige aktiviteter, som vi også har anvendt på Aarhus Ø og Godsbanen.«

Det er to konkurrenceprojekter med bæredygtigt, alment byggeri, der skal opføres i i Lisbjerg. Bygherrerne er de to almene boligforeninger AL2bolig og Boligforeningen Ringgarden.

Boligforeningen Ringgarden opfører 47 familieboliger tegnet af RUBOW Arkitekter A/S og Regnbuen Arkitekter på de sydvendte skråninger. Boligforeningen Ringgårdens direktør, Palle Jørgensen, glæder sig over at skulle opføre projektet:

»Vi er rigtigt glade for, at vi er blevet udvalgt til at kickstarte udviklingen af Lisbjerg. Vi håber og tror, at de to boligforeningsprojekter vil sætte dagsordenen for en bydel præget af spændende arkitektur og miljø- og energimæssig bæredygtighed.«

AL2bolig vil tilsvarende opføre cirka 40 bæredygtige boliger tegnet af Vandkunsten, tæt på Lisbjergskolen.

»Vi er glade for at være med til at forme den nye bydel i Lisbjerg. Vi tror på, at de to byggerier i alment regi vil være gode ambassadører til at bane vejen for en bæredygtig, dynamisk og mangfoldig bydel,« siger direktør Allan Werge fra AL2bolig.

Byrådet bevilligede sidste år et letbanestop ved Lisbjergskolen. Letbanen forventes klar til at betjene nuværende og kommende indbyggere i 2017.

Indstilling fra Teknik og Miljø skal nu behandles af byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce