Annonce
Aarhus

Ny bydel i Risskov er snart klar til de første beboeres rykind

<p>Supervillaerne - som der her ses tre af i forgrunden - ligger i den østlige ende af Risskov Brynet og udmærker sig blandt andet ved de store tagterrasser. Foto: Danbolig.</p>

Udlejningen af lejeboliger i Risskov Brynet er startet. De første lejligheder er færdige til februar - flere følger i resten af 2017.

Annonce
1. februar 2017 kan de første beboere flytte ind i det nye bykvarter Risskov Brynet i det gamle erhvervsområde omkring Bryggervej.
Næste og sidste etape af AP Pensions byggeri i Risskov brynet omfatter omkring 150 boliger tegnet af Sleth Arkitekter. Det byggeri forventes at starte næste sommer. Illustration: Sleth Arkitekter.
Det er de første af AP Pensions omkring 450 lejelejligheder i området, der står færdige til den tid. Udlejningen af boligerne sker gennem Danbolig.
<p>Der er arbejdet med at skabe variation - blandt andet i facaderne - i AP Pensions byggeri i Risskov Brynet. Foto: Danbolig</p>
»Første etape på i alt 28.000 etagekvadratmeter bliver færdig i 2017. Lejlighederne i den første boligstang er klar til indflytning 1. februar. Derefter følger boligerne i supervillaerne i forsommeren, mens den sidste boligstang er færdig på den anden side af sommerferien,« fortæller Peter Olsson, direktør i AP Ejendomme.
Annonce

Varieret bebyggelse

Første etape består af to boligstænger i seks etager hver afsluttet med et punkthus i otte etager - og af syv såkaldte supervillaer i to-tre etager og med otte boliger i hver. Supervillaerne ligger længst mod øst i området og tættest på det eksisterende villakvarter mod Grenåvej.
»Vi sætter anden etape i gang sommeren 2017. 12.000 etagekvadratmeter. Det er tegnet af Sleth Arkitekter og får et noget andet udtryk end første etape. Vi har lovet Aarhus Kommune at lave et varieret byggeri, og det gør vi,« siger Peter Olsson.
I det byggeri, der allerede er i gang, viser variationen sig blandt andet i meget forskellige facadeudtryk.
Den kommende etape med omkring 150 boliger veksler i højden fra to til otte etager i et mere blødt og rundet byggeri.
Annonce

Boliger for alle aldre

Kristian Voldsgaard, indehaver af blandt andet Danbolig Aarhus City og Danbolig Aarhus Nord, der netop har startet udlejningen af APs boliger i Risskov Brynet fortæller, at der på forhånd har været stor interesse ikke mindst for supervillaerne.
»Byggeriet indeholder boliger fra 70 til 160 kvadratmeter. Mange er tre-værelses på 80-90 kvadratmeter, der appellerer til såvel den lille familie som til tre unge, der deler en lejlighed. Generelt rammer byggeriet alle aldersgrupper,« siger Kristian Voldsgaard, der fremhæver, at der fra mange af boligerne er udsigt over bugten.
Lejen svinger fra 7.000 kr. om måneden for de mindste boliger til 15.000 kr. for en 160 kvadratmeter stor penthouse-lejlighed.
Fra starten af efterårsferien er der hver søndag åbent hus i AP-byggeriet i Risskov Brynet.
Ejendomsselskabet Domis er den anden store bygherre i kvarteret. Blandt andet opfører Domis mod Vejlby Ringvej et næsten 400 meter langt byggeri med boliger og et supermarked.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Det seneste døgns smittede har opbrugt en hel uges kvote

Aarhus For abonnenter

Private plejehjem versus kommunale plejehjem: Hvem klarer sig bedst, når tilsynet kommer på besøg?

Annonce