Annonce
Aarhus

Ny bydel i Risskov er snart klar til de første beboeres rykind

<p>Supervillaerne - som der her ses tre af i forgrunden - ligger i den østlige ende af Risskov Brynet og udmærker sig blandt andet ved de store tagterrasser. Foto: Danbolig.</p>

Udlejningen af lejeboliger i Risskov Brynet er startet. De første lejligheder er færdige til februar - flere følger i resten af 2017.

1. februar 2017 kan de første beboere flytte ind i det nye bykvarter Risskov Brynet i det gamle erhvervsområde omkring Bryggervej.
Annonce
Næste og sidste etape af AP Pensions byggeri i Risskov brynet omfatter omkring 150 boliger tegnet af Sleth Arkitekter. Det byggeri forventes at starte næste sommer. Illustration: Sleth Arkitekter.
Det er de første af AP Pensions omkring 450 lejelejligheder i området, der står færdige til den tid. Udlejningen af boligerne sker gennem Danbolig.
<p>Der er arbejdet med at skabe variation - blandt andet i facaderne - i AP Pensions byggeri i Risskov Brynet. Foto: Danbolig</p>
»Første etape på i alt 28.000 etagekvadratmeter bliver færdig i 2017. Lejlighederne i den første boligstang er klar til indflytning 1. februar. Derefter følger boligerne i supervillaerne i forsommeren, mens den sidste boligstang er færdig på den anden side af sommerferien,« fortæller Peter Olsson, direktør i AP Ejendomme.

Varieret bebyggelse

Første etape består af to boligstænger i seks etager hver afsluttet med et punkthus i otte etager - og af syv såkaldte supervillaer i to-tre etager og med otte boliger i hver. Supervillaerne ligger længst mod øst i området og tættest på det eksisterende villakvarter mod Grenåvej.
»Vi sætter anden etape i gang sommeren 2017. 12.000 etagekvadratmeter. Det er tegnet af Sleth Arkitekter og får et noget andet udtryk end første etape. Vi har lovet Aarhus Kommune at lave et varieret byggeri, og det gør vi,« siger Peter Olsson.
I det byggeri, der allerede er i gang, viser variationen sig blandt andet i meget forskellige facadeudtryk.
Den kommende etape med omkring 150 boliger veksler i højden fra to til otte etager i et mere blødt og rundet byggeri.

Boliger for alle aldre

Kristian Voldsgaard, indehaver af blandt andet Danbolig Aarhus City og Danbolig Aarhus Nord, der netop har startet udlejningen af APs boliger i Risskov Brynet fortæller, at der på forhånd har været stor interesse ikke mindst for supervillaerne.
»Byggeriet indeholder boliger fra 70 til 160 kvadratmeter. Mange er tre-værelses på 80-90 kvadratmeter, der appellerer til såvel den lille familie som til tre unge, der deler en lejlighed. Generelt rammer byggeriet alle aldersgrupper,« siger Kristian Voldsgaard, der fremhæver, at der fra mange af boligerne er udsigt over bugten.
Lejen svinger fra 7.000 kr. om måneden for de mindste boliger til 15.000 kr. for en 160 kvadratmeter stor penthouse-lejlighed.
Fra starten af efterårsferien er der hver søndag åbent hus i AP-byggeriet i Risskov Brynet.
Ejendomsselskabet Domis er den anden store bygherre i kvarteret. Blandt andet opfører Domis mod Vejlby Ringvej et næsten 400 meter langt byggeri med boliger og et supermarked.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce