Annonce
Byudvikling

Ny bydel på vej frem: 115 nye boliger klar til indflytning

Den nye bydel, Skejbyen, der ligger ud til Skejbyvej og mellem Risskov Gymnasium og boligblokkene på Skejbygårdsvej, er klar med 115 nye boliger. Til sommer er hele projektet færdig. Foto: A. Enggaard
115 nye boliger står klar i Skejbyen i Vejlby-Risskov. Men der er stadig en café, 380 boliger og en daginstitution på vej, før hele projektet er færdigt.

AARHUS: I længere tid har byggekraner været i gang med at omdanne et større område mellem Vejlby Centervej, Skejbyvej og Skejbygårdsvej, hvor VIA tidligere holdt til med blandt andet pædagogseminariet.

De første beboere er allerede rykket ind i Skejbyen, som det samlede projekt hedder, og som entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard står bag.

1. marts er 115 nye, almene boliger også klar til sine første beboere.

A. Enggaard har siden foråret 2020 afleveret de første fire boligkarréer med i alt 350 boliger. Og nu er der altså yderligere 115 boliger klar.

Annonce

Små og store lejligheder

De nye boliger er opført for den almene boligforening Lejerbo og er fordelt på to karréer. Boligerne er 1-værelses lejligheder på 38 kvadratmeter til 4-værelses boliger på 112 kvadratmeter, alle med altan eller terrasse.

Alle de 115 lejligheder har altan eller terrasse. Foto: A. Enggaard

- Vi har haft et stort fokus på at skabe et godt boligmiks med mangfoldighed og liv, hvor både studerende, børnefamilien og det ældre seniorpar kan få en god lejebolig, siger afdelingschef hos A. Enggaard, Jens Skinnebach.

Annonce

Flere på vej

Man regner med, at den nye bydel i Vejlby-Risskov står helt færdig til sommeren næste år.

Til den tid vil der være bygget yderligere 380 boliger, en café, et stort uderum og en daginstitution.

- Skejbyen bliver en bydel, hvor man som beboer kan blive en del af et nyt fællesskab med fokus på motion, kultur og et stærkt naboskab. Beboerne får derfor adgang til en masse faciliteter og muligheder med blandt andet et aktivitetstorv, en nyrenoveret sportshal, et forsamlingshus og en café, som bliver samlingspunkterne for hele Skejbyen, lyder det fra Jens Skinnebach.


Skejbyen bliver en bydel, hvor man som beboer kan blive en del af et nyt fællesskab med fokus på motion, kultur og et stærkt naboskab.

Jens Skinnebach


Skejbyen er ét af de i alt ti store byggeprojekter, der er i gang i Vejlby-Risskov. Vi har samlet listen over alle projekterne her (Plus-artikel)

Der er store planer for ude- og byrum for Skejbyen, der efter planen er helt færdigudviklet i sommeren 2022.  Foto: A. Enggaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce