Annonce
Rejser

Ny bymidte og åbning af H.C. Andersens Hus: Odense Opening inviterer til fejring

Fotojournalist Simon Trøjgaard Jepsen har haft dronen i luften over slutfasen af byggeriet af det nye museum H.C. Andersens Hus, som åbner 30. juni. Odense Opening er navnet på byens fejring af museumsåbningen, som også er en fest for en begyndende åbning af bymidten, der også har været under ombygning i knap et årti. Odense Opening kommer til at vare en uge fra 30. juni. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Under navnet Odense Opening fejrer den fynske storby, at en genskabt bymidte er klar til at åbne, og at det nye museum H.C. Andersens Hus slår dørene op. Fejringen finder sted fra 30. juni til 6. juli og byder på en lang række gratis koncerter, talks, kunst og sjov for børn.

For Odense er denne sommer kulminationen på godt og vel et årtis arbejde med to store projekter. De skal være med til at nå kommunens vision om, at bykernen skal afspejle et sammenhængende byliv og forvandle Odense fra ”stor by til en storby”, som sloganet lød i de indledende faser. Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, der var en trafikeret færdselsåre, som skar tværs igennem byen, er det ene projekt. Det første spadestik blev taget i 2014, og det forventes af være færdig i løbet af sommeren med nye boliger, caféer, restauranter og butikker, der kobler ny og gammel bydel sammen.

Kulmination på mange års arbejde

I samme område åbner det nye museum H.C. Andersens Hus. Tankerne til museet blev allerede luftet i 2009, og nu er åbningen fastsat til 30. juni. I anledning af afslutningen på de to store projekter inviterer Odense Kommune til fejring med Odense Opening, der skal underholde, udfordre, oplyse og binde publikum sammen i nye fællesskaber gennem kunstneriske oplevelser.

Odense Opening

Finder sted fra 30. juni til 6. juli på forskellige lokationer i Odense.

Arrangementerne er gratis, men nogle af dem kræver, på grund af corona-restriktioner, tilmelding på hjemmesiden www.odenseopening.dk.

Om det udtaler borgmester, Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse:

”Åbningen af H.C. Andersens Hus er den perfekte affyringsrampe for Odense Opening, som bliver by-fejring på en måde, vi ikke har set før. Kulturliv, restauranter og butikker er endelig genåbnet, og midtbyen har med en lang række byomdannelsesprojekter fået nye og grønne arealer. Vi er for alvor klar til, at odenseanerne og gæster udefra indtager byen og bliver en del af de mange underholdende og kunstneriske oplevelser, Odense Opening lægger op til. Jeg glæder mig rigtig meget til at genopdage Odense og blive inspireret på ny.”

Odense Opening byder på et bredt program, som er inspireret af det nye H.C. Andersens Hus. Essensen af det nye museum er, at det vil tale som, og ikke om, den verdenskendte nationalforfatter.

På samme måde tager Odense Opening også afsæt i H.C. Andersens univers ud fra fem emner: viden, inspiration, kunst, musik og børn.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favorit spisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Rejser For abonnenter

Søkig: Fem danske søer med særlige naturoplevelser og gode vandreture

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce