Annonce
Aarhus

Ny café i Aarhus åbner priskrig på kaffe

Hvorfor skal en kop kaffe, det koster to-tre kroner at lave, koste 45 kroner, spørger Christoffer Andersen fra Coffee Ten. Foto: Simon Staun
Bahne henter forpagter, der sælger kaffe for ti kroner per kop og har erfaringer fra Odense.

AARHUS: En ny århusiansk café har sat vand over til en lille priskrig på kaffe i byen. Café Etoile hos Bahne i Reginakrydset spiller ud med kaffe med kvalitet til 10 kroner per kop allerede fra fredag 31. maj.

Siden den nyindrettede butik i november sidste år åbnede i den gamle biografbygning - deraf navnet - har Bahne selv drevet cafeen. Men det er slut nu. Coffee Ten overtager driften, ikke kun kaffesalget.

Coffee Ten er kendt fra Odense for budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der er blevet normalt på kaffe-to-go-markedet.

– Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og vi vil hellere sælge 500 kopper kaffe til 10 kroner end 100 kopper kaffe til 50 kroner, siger Christoffer Andersen fra Coffee Ten i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Vi gør det uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er langt fra kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.

Bahne har siden åbningen i Aarhus søgt efter en partner, som vægter bæredygtighed og tilbyder noget, som ellers ikke findes i byen.

- Vi har fundet den bedste partner til at overtage driften. Vi ledte efter en kender, da det ikke er vores speciale at drive café. Det blev Coffee Ten, som efter den første café i Odense breder sig ud i Danmark, siger Jacob Bahne, der ikke ændrer cafeens indretning.

Kaffen hos Coffee Ten er CO2-neutral, papiret til menukortet er FSC-mærket og rørsukkeret Fairtrade-mærket.

Annonce

Vi gør det uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Christoffer Andersen, Coffee Ten

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce