Annonce
Østjylland

Ny cykelfabriksejer: Økonomisk er det bindegalt

Den tidligere cykelbutik på Strandgade 14 i Grenaa er nu lukket og i stedet kommer der en cykelfabrik. Steen Jensen har lukket familiefirmaet Viggo Jensen Cykler og solgt ejendommen til Kim Brüld Olesen. Foto: Privat

Den tidligere cykelbutik Viggo Jensen på Strandgade i Grenaa er lukket efter næsten 77 års virke. Nu har Kim Brüld Olesen købt bygningen og vil fremstille og sælge bud- og specialcykler, selvom han selv mener, at det økonomisk er bindegalt.

GRENAA: Det er bestemt ikke for at komme til at lave et stort overskud, at Kim Brüld Olesen har købt bygningen, hvor der tidligere var cykelhandler på Strandgade 14 i Grenaa.

- Det er bindegalt økonomisk at gå i gang med at fremstille og sælge den her form for cykler. Men jeg synes, det er en skam, at butikken skulle lukke, og produktionen af sådanne cykler ophører i Danmark, hvilket det stod til at gøre, siger Kim Brüld Olesen.

Han er godt klar over, at cykelbranchen i dagens Danmark er vanskelig. Det er især fordi vi er oppe imod et voksende cykelsalg på nettet og varehuse, som for en stor del får deres cyklerne fra udlandet, der kan fremstille en del billigere, siger Kim Brüld Olesen, der overtog bygningen i midten af maj.

Han forventer og håber at kunne fremstille og sælge 100-200 cykler om året af mærket Acrobatbike, og bliver der solgt mere, er det bare et plus i bogen.

- Vores forventning er 100 solgte cykler det første år, og det må selvfølgelig gerne blive til mere. Men vi går ikke grædende i seng, hvis det ikke lykkedes. Derfor har vi på nuværende tidspunkt ingen faste åbningstider, men på sigt påtænker vi at ansætte en eller to flexjobbere, der kan få en fornuftig hverdag her, siger Kim Brüld Olesen.

Acrobat Bike er 100 procent dansk og laves i Grenaa af Aalsrode Smede- og Maskinfabrik. Foto: Privat

Det er bindegalt økonomisk at gå i gang med at fremstille og sælge den her form for cykler. Men jeg synes, det er en skam, at butikken skulle lukke, og produktionen af sådanne cykler ophører i danmark, hvilket det stod til at gøre.

Kim Brüld Olesen.

En cykel lige efter eget hoved

Kim Brüld Olesen har tidligere haft cykelforretning i Grenaa, og har siden teenageårene haft interesse for cykler.

- Jeg har et eller andet med cykler, som jeg har svært ved at slippe. Det burde jeg egentlig, for det tager en masse tid, og det er ikke nogen god forretning økonomisk set. Men jeg tror, vi kan få det til at løbe rundt og på sigt komme til at beskæftige en eller to, og det har jeg det fint med, siger Kim Brüld Olesen.

Det er også hans tanke, at det skal være et lidt kreativt værksted, hvor folk kan komme hen og få en cykle lige efter deres hoved.

- I og med at vi har alle skabeloner til de gamle modeller, så kan vi lave en cykel, som den enkelte gerne vil have den, siger Kim Brüld Olesen.

Acrobat Bike er 100 procent dansk og laves i Grenaa, hvor cyklerne bliver svejset ved Aalsrode Smede- og Maskinfabrik, hvorefter de bliver malet i Skive og derefter kommer retur til Grenaa, hvor de samles. Salget kommer til at foregå i den tidligere cykelforretning og naturligvis på nettet og ved opsøgende salg.

- Vi kommer fortrinsvis til at sælge til håndværkere, industri og institutioner. Dog er der også et stigende antal private menneske, der ønsker sig en budcykel til tunge læs. Her er det også især den elektriske model, der vinder frem her. Derudover ser vi en mulighed i udlejning på kort og langtidsbasis, siger Kim Brüld Olesen.

Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Ioan vil være første udlænding i regionsrådet: Lille Davids død blev sidste skub mod politik

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce