Annonce
Østjylland

Ny delebilordning på hjul i Gl. Rye

Tre af aktørerne i delebilordningen i Gl. Rye - fra venstre automekaniker Freddy Bjørn Hansen fra Sydbýens Auto, brugsuddeler Henrik Rasmussen samt initiativtager og tovholder Ole Jeppesen. Foto: Peter Hald

Gl. Rye: Den første delebil-ordning, der er bygget op omkring en brugsforening, er nu en realitet.

I Gl. Rye har delebilordningen Byens Egen Bil haft premiere. Initiativtageren er Ole Jeppesen, bestyrelsesmedlem i Dagli' Brugsen i Gl. Rye, der har etableret delebilordningen i samarbejde med brugsforeningen i Gl. Rye og flere lokale sponsorer.

Selve bilen er en splinterny Skoda Fabia Combi - altså en stationcar - og den har fået sit faste tilholdssted på Dagli'Brugsens parkeringsplads.

Foreløbig har seks lokale husstande med tilsammen 10 chauffører meldt sig til den nye delebilordning, og ifølge Ole Jeppesen er der plads til yderligere to husstande i denne omgang. Ole Jeppesen, der er selvstændig og driver et kommunikationsfirma, fortæller, at han blev inspireret til at starte delebilordningen, da han selv fik behov for at bruge en ekstra bil engang imellem. Samme behov havde flere andre i Gl. Rye, viste det sig.

Byen har omkring 1500 indbyggere, og en del er selvstændige erhvervsdrivende, der arbejder hjemmefra. De har fra tid til anden behov for en ekstra bil, især fordi busdriften til og fra Gl. Rye er blevet temmelig sporadisk. Her er det, at delebilen kan komme ind i billedet som et alternativ til bil nummer to.

Byens Egen Bil er en helt lokal delebilordning og er bygget op på den måde, at selve bilen ejes af et lokalt automobilværksted, Sydbyens Auto, der så leaser bilen ud til brugsforeningen.

- De seks deltagende husstande har sagt ja til at binde sig for hele det første år. På den måde kan blive klogere på kørselsmønstre, økonomiens bæredygtighed og sondere terrænet med hensyn til, om der skal en bil mere på vejen. Og hvem ved, måske skal vi en skønne dag køre i elbiler, lyder det fra Ole Jeppesen.

De lokale sponsorer er Dagli'Brugsen i Gl. Rye, Sydbyens Auto, AlgeExpressen, Gl. Rye Hår Studio, MH Autolak, Kildebjerg Revision og PT Grafisk. Desuden har OK Benzin og Coop Bank, Hedemann & Boesen og flere andre bidraget, og Coop's Medlemsinnovationspulje har givet et starttilskud på 20.000 kroner.

Der er en række forskellige takster i ordningen - abonnement, timeleje og så videre. Der er et depositum på 500 kroner, et abonnement for en husstand koster 200 kroner om måneden, og så er der forskellige priser for leje og kørsel. For eksempel koster det 75 kroner at leje bilen et døgn. Man kan (endda uden at skulle logge sig ind) se flere priser og læse mere om projektet på den nye hjemmeside, der er etableret - www.beta.byensegenbil.dk

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne vil afbryde kampen mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

AGF

Europæisk modstander ligegyldig for AGF-chef: - Over to kampe er det hold, vi skal slå, uanset hvem det bliver

Annonce