Annonce
AGF

Ny digital fodboldoplevelse får verdenspremiere på Ceres Park

Et nyt digitalt initiativ fra AGF og videoplatformen Zoom skal give stemning på stadion for både spillere og tilskuere i en tid, hvor Superligaholdene skal spille for tomme tribuner. Foto: AGF
AGF vil i samarbejde med videoplatformen Zoom lave et virtuelt stadion til kampen mod Randers FC, som fansene kan indløse billet til.
Annonce

FODBOLD: Selvom Superliga-spillerne har fået lov til at komme tilbage til fodboldbanen, så vil det i den første tid være uden tilskuere på lægterne.

I samarbejde med videoplatformen Zoom har AGF dog forsøgt at genskabe fællesskabsfølelsen fra Stadion ved at lave et virtuelt stadion, som fansene kan indløse billet til.

Fansene kan hente en gratis billet til det fiktive stadion og når kampen fløjtes i gang, så vil man via sin computer blive samlet med de andre fans i det samme virtuelle tilskuerafsnit.

Der vil i alt være 22 forskellige afsnit til lokalopgøret mod Randers FC på Ceres Park. AGF-fansene vil få en sektion, de neutrale tilskuere vil få plads, ligesom der også vil blive oprettet afsnit til Randers’ fans.

- Det er på mange måder en historisk kamp, vi spiller mod Randers FC, fordi det bliver den første turneringskamp i lang tid. Det fejrer vi med et historisk digital initiativ, og vi er stolte over at være den første klub i verden, der afprøver det. Nu ser det ud til, at vi desværre må undvære tilskuere i et stykke tid, så måske vi kan inspirere til et lignende initiativ hos andre klubber, der kan få glæde af det i den kommende tid, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen i en pressemeddelelse fra AGF.

Annonce

Spillerne kan se fansene på storskærme

Det er dog ikke bare tilskuerne, som får fornemmelse af at være til stede på stadion. Spillerne vil også kunne se og høre fodboldfolket fra det virtuelle stadion.

Til selve kampen vil der blive opstillet en række storskærme midt for banen på Ceres Park, hvor alle de fans, der følger kampen fra det virtuelle stadion, vil kunne ses af spillerne.

En ny feature, som AGF har valgt det digitale initiativ.

Fælles Fodbold fungerer ved, at der til selve kampen vil blive opstillet en række storskærme midt for banen på Ceres Park - her vil alle de fans, der ser med fra deres virtuelle tribuneafsnit, blive vist. Dermed er det ikke kun publikum, der er fælles om fodbolden, men også spillerne, der vil kunne se og fornemme opbakningen hjemme fra stuerne direkte på Ceres Park.

Det er Canal 9 og Dplay, der viser lokalopgøret mellem de to østjyske hold. Redaktionschef på Discovery Networks, Søren Klæstrup, fortæller, at man vil integrere det nye initiativ i transmissionen fra kampen.

- Vores ambition som rettighedshaver er at inddrage fansene så meget som muligt. I den ånd giver det her gode og innovative initiativ rigtig god mening. Det er godt tænkt, og vi glæder os til at indarbejde det i vores dækning af kampen, siger Søren Klæstrup i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce