Annonce
Aarhus

Ny direktør for 14.000 ansatte i Aarhus

Martin Ø. Christensen, ny direktør for Børn og Unge. Pressefoto

Aarhus Byråd har ansat ny direktør for magistratsafdelingen for Børn- og Unge. Den udvalgte hentes i Aalborg.

AARHUS: Et enigt Aarhus Byråd har ansat en ny direktør for kommunen største magistratsområde målt i antal ansatte og økonomi.

Med omkring 14.000 ansatte er Børn og Unge-området det suverænt største område i kommunen. De ansatte beskæftiger sig dagligt med 65.000 børn i børnepasning, skolegang, fritidsordninger, klubber og ungdomsskoler. Børn og Unge har et samlet budget på 5,5 milliarder kroner.

Byrådet fulgte med ansættelsen på byrådsmødet onsdag en indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg, og valget faldt på Martin Østergaard Christensen, som har været skoledirektør i Aalborg Kommune siden 2014.

Før da var Martin Østergaard Christensen i perioden 2012-2014 børne- og undervisningsdirektør i Hjørring Kommune. Og inden da har han haft ansættelser som konsulent og senere undervisningschef i Hjørring Kommune.

Martin Østergaard Christensen har sin første arbejdsdag mandag 3. december.

Annonce

"Et godt børneliv"

- Børn og Unge har en afgørende rolle i at sikre, at alle børn i kommunen lærer, trives og generelt oplever gode børneliv. For at vi lykkes med det, er vi dybt afhængige af den professionelle indsats, der udføres af medarbejdere og ledere i kommunen - og deres arbejde glæder jeg mig til at opleve og blive en del af, siger den kommende direktør, der tiltræder i jobbet 3. december.

- For mig handler det i høj grad om, at vi går sammen, når vi udvikler os fra det stærke fundament, jeg synes, Aarhus Kommune allerede har i dag. Det gælder ikke bare for os som kommune, men også for de foreninger, organisationer og andre interessenter, som området er præget af, og naturligvis for de familier, hvis liv vi hver dag er med til at sætte aftryk på. Det bliver rigtig spændende, siger Martin Østergaard Christensen i en pressemeddelelse udsendt af kommunen.

Martin Østergaard Christensen er uddannet cand.mag. i historie og psykologi fra Aalborg Universitet i 2003 og har taget pædagogisk diplomuddannelse i 2005 ved Skive Seminarium. Han har tilføjet KIOL-uddannelsen Strategisk Ledelse og flere moduler i masteruddannelsen i Public Administration.

Af tillidshverv er Martin Østergaard Christensen blandt andet formand for Advisory Board i Center for Offentlig Kompetenceudvalget, ligesom han er medlem af KL's børne- og kulturudvalgs kontaktudvalg.

Privat bor Martin Østergaard Christensen i Aalborg med sin hustru og deres to børn på 13 og 16 år.

Han afløser i jobbet konstitueret direktør Søren Aakjær, som har passet jobbet siden foråret, da den hidtidige direktør Jan Præstholm og kommunen blev enige om at afbryde samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce