Annonce
Navne

Ny direktør for Innovationsfonden

Anne-Marie Levy Rasmussen er ansat som Innovationsfondens nye direktør. Fondens hovedkontor er i løbet af 2019 flyttet fra København til Aarhus. Foto: Innovationsfonden
Annonce

Innovationsfonden, der har base i Aarhus, får 1. februar 2020 ny direktør.

Bestyrelsen har ansat Anne-Marie Levy Rasmussen, der kommer fra en stilling som global leder i den kommercielle del af vaccineområdet i medicinalvirksomheden, GlaxoSmithKline (GSK). Om valget siger bestyrelsesformand Tina Fanø i en pressemeddelelse:

- Med Anne-Marie Levy Rasmussen får Innovationsfonden en meget kompetent direktør med bred og lang erfaring fra forsknings- og innovationsområdet. Hun har arbejdet på både universitetssiden og i det internationale erhvervsliv og har indsigt i politiske processer. En kombination af erfaringer, som vil komme fonden og dens mange ansøgere til gode, når hun skal fortsætte udviklingen af organisationen.

Anne-Marie Levy Rasmussen har siden 2007 haft direktørposter hos GSK i Danmark, London og senest i virksomhedens hovedkvarter for vacciner i Belgien. Hun har tidligere siddet i bestyrelsen for Højteknologifonden, der er en af forløberne for Innovationsfonden, været vicepræsident i præsidiet for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og haft bestyrelsespost i den europæiske sammenslutning af fysikere, European Physical Society.

48-årige Anne-Marie Levy Rasmussen er uddannet fysiker fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. Hendes karriere udløber også fra universitetsverdenen, hvor hun fra 2004-2007 var forskningspolitisk chef for Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Før det, arbejdede hun med forsknings- og uddannelsespolitik som politisk konsulent i Dansk Industri.

Innovationsfonden løfter strategiske forsknings- og innovationsprojekter, der skaber vækst og beskæftigelse i Danmark og løser samfundsudfordringer. I løbet af 2019 er fondens hovedkontor flyttet fra København til Aarhus og nye mindre kontorer etableret i Aalborg, Odense og København.

Anne-Marie Levy Rasmussen bliver øverste ansvarlige for den nye organisation og kommer til at lede fonden igennem en ny strategiproces og udmøntningen af historisk mange midler til den grønne omstilling i 2020.

Annonce
Annonce
Aarhus

De unge tager mundbindene til sig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind bliver indført i offentlig transport i Aarhus  

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Corona-smitten med ny voldsom stigning i Aarhus: Højeste antal smittede på et døgn

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce