Annonce
Aarhus

Ny drive-in test afslører corona i stor stil: Flere end 25 østjyder er smittet

Patienter kører ind i en teltoverdækket sluse på hospitalet i Skejby, hvor de får taget et skrab, mens de sidder i bilen. Foto: Tonny Foghmar, Aarhus Universitetshospital.
Mere end 25 i Region Midtjylland er smittede med corona. I løbet af weekenden og mandag har en del østjyder - sendt af vagtlægen - benyttet sig af Aarhus Universitetshospitals tilbud om at få lavet en rullende drive-in test for covid-19.
Annonce

AARHUS: Den nye drive in-test for coronavirus har siden fredag afsløret nye tilfælde af smittede midtjyder, så det samlede antal smittede er oppe på mere end 25.

Det siger ledende overlæge Lars Østergaard til TV2 Østjylland.

Han har tidligere på dagen mandag fortalt til Århus Stiftstidende, at patienterne efter omstændighederne har det så godt, at de er sat i karantæne hjemme hos dem selv. Ifølge avisens oplysninger skulle størstedelen af de smittede være blevet smittet i Schweiz og Østrig.

En stor gruppe østjyder er kørt direkte ind til Aarhus Universitetshospitals nye tilbud om en drive-in test for coronavirus.

- Tallet fortæller, hvor mange patienter, der er blevet henvist dertil af praktiserende læger og vagtlægen, siger pressechef Lars Elgård Pedersen fra Aarhus Universitetshospital til Århus Stiftstidende.

Lørdag åbnede Aarhus Universitetshospital den nye drive-in test. Det foregår ved, at personer, der har symptomer på virusset, og som er blevet henvist af en læge, kører til sygehuset. Mens de holder i deres bil, vil de blive testet via et skrab fra halsen.

- Meningen er, at vi kan tage væsentligt flere test på den her måde i forhold til, hvis personerne skal ind på sygehuset. For når personen kan blive testet i sin bil, så skal vi ikke efterfølgende rengøre en stue, forklarer overlægen fra hospitalet, Lars Østergaard. Det er dermed langt mere effektivt.

Overlægen understreger, at det kun vil være personer, der i forvejen er henvist af deres læge, som kan testes. I flere andre lande, blandt andet Storbritannien og Sydkorea, er der set lignende tiltag. Initiativet på Aarhus Universitetshospital er det første af slagsen i Danmark.

Drive-in testen suppleres med en mobil klinik, der kan rulle ud til borgere i hele Region Midtjylland.

- Vi etablerer et udgående team sammen med præhospitalet i regionen, hvor vi sender en redder og en sundhedsperson ud til folk, der ikke selv er i stand til at køre ind til sygehuset, siger Lars Østergaard.

Annonce

Ingen grund til panik

Ledende overlæge Lars Østergaard understreger overfor TV2 Østjylland, at der ikke er grund til panik. I øjeblikket er der intet der tyder på, at der er smittespredning i Østjylland.

- Alle dem, vi har fundet, er smittet i udlandet, eller også har de været i kontakt med en, der er smittet i udlandet, siger han.

Han mener dog, at man kan forvente, at hospitalet de næste dage oplever flere og flere, der er smittet med corona-virus:

- Vi skal forberede os på, at der kommer syge patienter, men der er ingen grund til panik. Langt de fleste vil have en fuldstændig harmløs infektion, som går over af sig selv igen, siger han.

Mandag aften lød den seneste melding fra Sundhedsstyrelsen, at 90 personer i hele Danmark er smittede med virussen, og at mere end 750 mennesker er i karantæne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce