Annonce
Aarhus

Ny duo på den århusianske madscene: Kombinerer takeaway og surdejsbageri på Frederiks Allé

Surdejsbageriet Berta er allerede i fuld gang i lokalerne på Frederiks Alle 105B. Her er det René Hansen(tv) og Sebastian Welander. Foto: Kasper Kudsk Baymler
Restaurant Hærværk åbner op for takeaway i nabobygningen på Frederiks Allé. Restauranten får selskab af surdejsbageriet Berta.

AARHUS: De første nysgerrige har allerede stukket hovedet indenfor og har købt et brød med hjem.

Nyheden om et nyt samarbejde i Frederiks Allé mellem to populære restauratører har allerede bredt sig blandt områdets beboere.

Den ene del af samarbejdet, surdejsbageriet Berta, har fået gang i maskineriet, mens den anden del af den nye tilføjelse til den århusianske madscene "Ved Siden A" er ved at tage form.

Annonce

Ideen er, at lokalerne på Frederiks Alle 105B med tiden skal blive et sted, hvor kunderne kan hente kvalitets takeaway og bagværk fra den øverste hylde.

- Tanken opstod under den første lockdown af pandemien, hvor vi blev tvunget ud i takeaway for at holde hjulende kørende og holde vores producenter i gang. Det blev modtaget rigtigt godt, fortæller Rune Lund Sørensen, der til dagligt driver køkkenet på Restaurant Hærværk.

- Samtidig føler vi, at der mangler noget godt, solidt takeaway, så man ikke altid er tvunget ud i det usunde valg. Noget god bæredygtig husmandskost og ikke bare burger eller pizza, siger Rune Lund Sørensen og tilføjer, at omdrejningspunktet vil være det bæredygtige fokus, som man kender det fra Restaurant Hærværk. Restauranten, der er blevet tildelt det grønne kløver i den nordiske udgave af Michelins spiseguide for sit fokus på det bæredygtige.

Det er vigtigt for initiativtagerne, at der er en synergi mellem restauranten og takeaway-delen.

- Hvis vi kører fisk på menuen i Hærværk, hvor det vil være bedst at bruge rygstykket, så giver det god mening, at vi bruger de andre dele til nogle retter i vores takeaway, så vi får brugt det hele.

Madværksted

Udover takeaway-delen er det tanken, at butikken med tiden skal udvikle sig til en delikatesse butik, hvor det vil være muligt at købe nogle produkturne fra de producenter, som Restaurant Hærværk arbejder sammen. Det hele fuldendes af surdejsbageriet Berta.

- Det er også derfor vi kalder det for et madværksted, siger Rune Lund Sørensen.

- Vi vil gerne videreudvikle konceptet og få oparbejdet et sortiment med produkter fra Østjylland og nærområdet. Vi har rigtigt mange dygtige producenter i vores område og dem vil vi gerne tage med ind i vinduet og prale lidt af, at vi bor i et rigtigt fedt område, siger Rune Lund Sørensen.

Den officielle åbning af den nye butik er i midten af januar. Foto: Kasper Kudsk Baymler

Takeaway kommer først op og i gang i januar måned, mens ambitionerne om at skabe en velsorteret delikatessebutik er tænkt på den lange bane.

Annonce

Kig ind

Lige nu er det surdejsbageriet Berta, hvor René Hansen, tidligere kok og restaurantindehaver af Retour og Bambi, sammen med bager og cidermager i århusianske Æblefald, Sebastian Welander, som står for aktiviteten i lokalet, hvor der hver eneste dag bages surdejsbrød, rugbrød, snurre, snegle og croissanter.

- Folk er mere end velkommen til at stikke hovedet og købe en kop kaffe og noget brød. Den officielle åbning er først i januar, men alle er velkommen til at komme ind og sige hej. Det samme gør sig gældende, hvis der er nogle små producenter derude, som har et produkt, eksempelvis honning, som passer ind i sortimentet, siger Rune Lund Sørensen.

Når Ved Siden A og Berta officielt åbner i januar, så vil bageriet være åbnet i dagtimerne, mens takeaway-delen først rykker ind om eftermiddagen. I begyndelsen vil "Ved Siden A" holde åbent torsdag til lørdag.

- Vi begynder ligeså stille og lader tingene udvikle sig naturligt. Det er vigtigt for os, at vi kan leve op til de principper, som Hærværk er kendt for, siger Rune Lund Sørensen

Annonce
Erhverv For abonnenter

Hængt ud som psykopat: Rasmus følte sig forfulgt af chikane, da han forlod kendt Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Navne

Mangeårig DR-profil og valgvært fylder 80: - Journalistikken har forandret sig

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Annonce