Annonce
Livsstil

Ny eksklusiv tapas-bar på Nørre Allé

<p>Vicente Guerrero og Hector Segura hylder deres spanske hjemland i deres nye restaurant i Nørre Allé. Menukortet byder på alt fra tortilla espanalo til churros med chokolade. Foto: Jens Thaysen</p>

Småt er godt på byens nye tapasbar Morena Mia. Det gælder både de spanske specialiteter og restaurantens størrelse.

Annonce

»Mi Casa es su Casa.«

Hector og Vicente - åbner MORENA MIA TAPAS på Nørre Alle 98,

Det spanske mundheld »Mit hus er Deres hus« passer ganske godt på Aarhus' nye tapasbar. Den ligger på Nørre Allé - i nummer 98 - hvor restauranten åbnede 28. januar.

Hector og Vicente - åbner MORENA MIA TAPAS på Nørre Alle 98,

I selve restauranten, der ligger i en tidligere grill- og sushibar, er pladsen forholdsvis trang. Der er blot plads til 12 siddende gæster ad gangen, og derfor satser byens nye tapasbar naturligvis også på takeaway-kunder.

Hector og Vicente - åbner MORENA MIA TAPAS på Nørre Alle 98,

»Selvfølgelig skal vi have en forretning ud af det, men et lille sted som dette passer rigtig godt til os. Med kun seks borde har vi god mulighed for at være dér for gæsterne, så de kan føle sig hjemme her,« siger ejer Vicente Guerrero med et smil.

Sammen med Hector Segura, driver Vicente Guerrero den lille tapasbar. De to herrer flyttede fra Las Palmas på Gran Canaria til byen for fem år siden og har brugt årene i Aarhus på at tage tilløb til at åbne deres egen tapas-bar. Sammen har de tidligere drevet restaurant på de kanariske øer og arbejdet flere steder i verden, blandt andet i Japan og Schweiz.

Hector og Vicente - åbner MORENA MIA TAPAS på Nørre Alle 98,

Læs også: Gastronomi til billige penge

Hos Morena Mia sværger man til spanske specialiteter. Iberico-skinken bliver for eksempel købt hjem direkte hos producenten. Derudover er osten, olivenolien og risene til Paellaen - en del af hemmeligheden bag en god af slagsen - selvfølgelig fra Spanien. Det samme gælder vinene på kortet og øllet i hanen fra San Miguel.

»Råvarerne er afgørende for resultatet, og vi går altid efter de bedste ingredienser, og vi laver alle retter fra bunden,« forklarer Vicente Guerrero.

Læs også: Madanmeldelse: Casa Mia

Den klassiske specialitet fra den iberiske halvø har efterhånden overvundet de danske smagsløg, og tapas a la Hector og Vicente på Morena Mia - min brunette - holder i første omgang fokus på klassiske klassikere. Menukortet byder for eksempel på Paella, stegt blæksprutte med aioli, spanske kroketter med Manchego-ost og terrine af helstegt pattegris med linser eller oksehale i sauce for blot at nævne nogle enkelte af de små spanske retter.

»Fra begyndelsen holder vi os til klassiske tapas, men med tiden må vi se, hvad restauranten kan udvikle sig til,« siger Vicente Guerrero, der blev uddannet i Hotel Management i 1994 i Spanien. Siden har han arbejdet inden for restaurationsbranchen. Oprindeligt kommer han fra Gran Canaria.

Hector Segura er uddannet kok og har mere end 20 års erfaring ved gryderne. Han har spansk-columbiansk blod i årerne og er født i Colombia. Derfor er kaffen i restauranten selvfølgelig fra Tolima i det colombianske højland, mens ristningen er lagt i lokale hænder hos Søren Stiller Markussen og Great Coffee i Klostergade.

Morena Mia, Nørre Allé 98, 8000 Aarhus C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce