Annonce
Livsstil

Ny eksklusiv tapas-bar på Nørre Allé

<p>Vicente Guerrero og Hector Segura hylder deres spanske hjemland i deres nye restaurant i Nørre Allé. Menukortet byder på alt fra tortilla espanalo til churros med chokolade. Foto: Jens Thaysen</p>

Småt er godt på byens nye tapasbar Morena Mia. Det gælder både de spanske specialiteter og restaurantens størrelse.

»Mi Casa es su Casa.«

Annonce
Hector og Vicente - åbner MORENA MIA TAPAS på Nørre Alle 98,

Det spanske mundheld »Mit hus er Deres hus« passer ganske godt på Aarhus' nye tapasbar. Den ligger på Nørre Allé - i nummer 98 - hvor restauranten åbnede 28. januar.

Hector og Vicente - åbner MORENA MIA TAPAS på Nørre Alle 98,

I selve restauranten, der ligger i en tidligere grill- og sushibar, er pladsen forholdsvis trang. Der er blot plads til 12 siddende gæster ad gangen, og derfor satser byens nye tapasbar naturligvis også på takeaway-kunder.

Hector og Vicente - åbner MORENA MIA TAPAS på Nørre Alle 98,

»Selvfølgelig skal vi have en forretning ud af det, men et lille sted som dette passer rigtig godt til os. Med kun seks borde har vi god mulighed for at være dér for gæsterne, så de kan føle sig hjemme her,« siger ejer Vicente Guerrero med et smil.

Sammen med Hector Segura, driver Vicente Guerrero den lille tapasbar. De to herrer flyttede fra Las Palmas på Gran Canaria til byen for fem år siden og har brugt årene i Aarhus på at tage tilløb til at åbne deres egen tapas-bar. Sammen har de tidligere drevet restaurant på de kanariske øer og arbejdet flere steder i verden, blandt andet i Japan og Schweiz.

Hector og Vicente - åbner MORENA MIA TAPAS på Nørre Alle 98,

Læs også: Gastronomi til billige penge

Hos Morena Mia sværger man til spanske specialiteter. Iberico-skinken bliver for eksempel købt hjem direkte hos producenten. Derudover er osten, olivenolien og risene til Paellaen - en del af hemmeligheden bag en god af slagsen - selvfølgelig fra Spanien. Det samme gælder vinene på kortet og øllet i hanen fra San Miguel.

»Råvarerne er afgørende for resultatet, og vi går altid efter de bedste ingredienser, og vi laver alle retter fra bunden,« forklarer Vicente Guerrero.

Læs også: Madanmeldelse: Casa Mia

Den klassiske specialitet fra den iberiske halvø har efterhånden overvundet de danske smagsløg, og tapas a la Hector og Vicente på Morena Mia - min brunette - holder i første omgang fokus på klassiske klassikere. Menukortet byder for eksempel på Paella, stegt blæksprutte med aioli, spanske kroketter med Manchego-ost og terrine af helstegt pattegris med linser eller oksehale i sauce for blot at nævne nogle enkelte af de små spanske retter.

»Fra begyndelsen holder vi os til klassiske tapas, men med tiden må vi se, hvad restauranten kan udvikle sig til,« siger Vicente Guerrero, der blev uddannet i Hotel Management i 1994 i Spanien. Siden har han arbejdet inden for restaurationsbranchen. Oprindeligt kommer han fra Gran Canaria.

Hector Segura er uddannet kok og har mere end 20 års erfaring ved gryderne. Han har spansk-columbiansk blod i årerne og er født i Colombia. Derfor er kaffen i restauranten selvfølgelig fra Tolima i det colombianske højland, mens ristningen er lagt i lokale hænder hos Søren Stiller Markussen og Great Coffee i Klostergade.

Morena Mia, Nørre Allé 98, 8000 Aarhus C.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce