Annonce
Aarhus

Ny episode ved Lystrup Skole: Mand forsøgte at lokke skolepige ind i bil

En skolepige fra Lystrup Skole blev forsøgt lokket ind i en fremmed mands bil. Arkivfoto: Kim Haugaard

Elev på Lystrup Skole stak af, da ukendt mand ville have hende med ind i sin bil.

LYSTRUP: En mand forsøgte torsdag formiddag at lokke en pige, der går i 4. klasse på Lystrup Skole, ind i sin bil.

Episoden skete på skolen klokken 10.30. Her henvendte manden sig til pigen, som han bad om at komme med ind i sin bil.

I stedet løb pigen væk og fortalte om episoden til skolen, der kontaktede politiet.

Østjyllands Politi efterlyser en person med følgende signalement:


  • mand, 40-45 år
  • cirka 170 cm
  • muskuløst bygget
  • brunt, skulderlangt hår
  • talte dansk uden accent
  • iført rød jakke og sorte løstsiddende bukser
  • hvide sneakers med blå skrift.
  • Han var kørende i en mindre sort varebil, hvor registreringsnummeret startede med A......

Østjyllands Politi vil gerne høre fra vidner, der har set pågældende person, køretøj, eller er i besiddelse af viden om, hvem det kan være. Ring venligst 114, såfremt du kan bidrage med oplysninger.

Annonce

Ikke første gang

10. oktober forsøgte en ukendt mand at slæbe en skoleelev fra 4. klasse på Lystrup Skole hen ad fortovet. Det lykkedes dog pigen at komme fri, hvorefter hun fik kontakt til sine kammerater og en voksen, der var på legepladsen. Manden stak efterfølgende af.

I dagene efter overgrebet var Østjyllands Politi massivt til stede i området, men trods talrige afhøringer og gennemgang af videoovervågningen i området er det ikke lykkedes for politiet at finde frem til den ukendte mand, der optrådte maskeret.

Østjyllands Politi kan ikke sige noget om, hvorvidt der er en sammenhæng mellem de to episoder. Heller ikke om det er den samme skolepige, der er offer i sagerne.

Gå-bus og gule veste

Efter første episode 10. oktober satte Lystrup Skole en række tiltag i værk.

Der blev oprettet en såkaldt gå-bus mellem skolen og SFO, så eleverne ikke skal færdes enkeltvis i området omkring skolen. Desuden udstyrede skolen alle gårdvagterne med gule veste, så de blev nemme at få øje på.

Østjyllands Politi oplyste over for Århus Stiftstidende 30. oktober, at efterforskningen af sagen var gået i stå.

- Med mindre der dukker nyt op i sagen, så kommer vi nok ikke videre, oplyste kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager ved den lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce