Annonce
Kultur

Ny familieforestilling: Filosofisk tal-ballade på Filuren

Forestillingen "Tre står på hovedet" behandler et for Kongehuset velkendt problem, for hvad sker der, når To ikke længere vil komme i anden række? På scenen er Anders Vølpert Momme, Jakob Kirkegaard og Rasmus Skaarup. Premiere på Filuren 6. februar. Foto: Bibi Berge
Publikum kan deltage i aktiviteter før og efter forestillingen, når Filuren viser "Tre står på hovedet" for hele familien.

AARHUS: Hvad der sker, når To ikke længere vil komme i anden række? Når Et er træt af altid at være den første, og når Tre pludselig dukker op og spiser den første orm?

Filuren har dansk premiere på forestillingen "Tre står på hovedet", der på originalsproget tysk har vundet flere priser.

Teaterhuset kalder det "en absurd og filosofisk familieforestilling, der vender op og ned på verdens orden, tallenes orden og i det hele taget går der uorden i den naturlige orden".

Annonce

Tekst med rytme i

Line Felding, Isabelle Reynaud og teaterleder Ditte Felding har stået for oversættelse og iscenesættelse, og de har været tro mod den rytme og den komposition, som stykket har på originalsproget.

Og det er der en klar mening med, for forestillingens lyd understøtter det absurde univers, ved at lade hver karakter tale i hver deres rytme og det skaber tilsammen en særlig rytmisk komposition.

Filuren inviterer til aktiviteter både før og efter forestillingen. Publikum kan blandt andet være sammen om at lave tre kæmpestore mosaik-puslespil med knap 4000 terninger lige efter forestillingen.

"Tre står på hovedet" har premiere 6. februar og vises til og med 29. februar. Forestillingen anbefales fra fire år og opefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce