Annonce
Aarhus

Ny fastfoodrestaurant støtter Trygfondens Familiehus

Den nye Sunset Boulevard ligger tæt ved motorvejen og rundkørslen ved Ikea. Foto: Flemming Krogh

En ny Sunset Boulevard er åbnet i Skejby. Restaurantens ejer, Brian Houensgaard, har i den forbindelse lavet et samarbejde med Trygfondens Familiehus ved Skejby Sygehus.

AARHUS: Den grønne betonbygning falder fint ind i omgivelserne omkring de græsklædte bakker ved Ikea-rundkørslen i det nordlige Aarhus.

Her er en ny fastfoodrestaurant netop åbnet.

Det gav et stort rykind allerede på åbningsdagen, da mange århusianere var lokket hertil med udsigten til at være blandt de første 50 gæster, som ville få et årsforbrug til en bestemt menu.

En af dem der havde ventet en times tid, og som fik et af de 50 numre stukket i hånden uden for bygningen, var Camilla Hangaard fra Risskov.

- Jeg bor tæt på, og da en af mine døtre havde set omtalen, fandt jeg på at tage herned sammen med min nevø. Nu får vi fribilletter til at kunne komme her én gang om ugen i et helt år, sagde Camilla Hangaard, som har hele ni børn og derfor ville skulle lægge et større beløb, hvis hun vælger at spise her i fremtiden.

Det passer hende fint, da ejeren af stedet har valgt, at man i fremtiden vil donere to kroner for hver solgt børnemenu til Trygfondens Familiehus i Skejby.

- En af mine døtre var alvorligt syg for nogle år tilbage. Da vi bor i et lille hus med mange børn, fik vi lov til at bruge familiehuset i Skejby Sygehus, selvom vi bor i nærheden. Det var en god oplevelse, og derfor støtter jeg gerne op om det, siger Camilla Hangaard, inden hun sætter tænderne i sin favoritmenu, en Original, stor menu.

Annonce
Der var trængsel til åbningen af den nye fastfood restaurant. Foto: Flemming Krogh

Erfaringer fra sygehus

Imens Camilla Hangaard og hendes nevø pænt venter i kø ved disken indenfor, suser fastfood-restaurantens ejer, Brian Houensgaard, rundt imellem sine ansatte, der har travlt med at tilberede retterne til de sulte kunder.

I en kort pause når han at forklare, hvorfor han har lavet et samarbejdet med Trygfondens Familiehus.

- Jeg lider selv af en kronisk mavesygdom og var indlagt ad flere gange som ung. Så jeg ved, hvor kedeligt det er at ligge deroppe. Derfor støtter vi op om familiehuset ved at donere penge til dem, siger Brian Houensgaard, der også giver penge til Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital.

I forbindelse med åbningen havde Brian Houensgaard også inviteret børn og familier, der i øjeblikket er indlagt på Trygfondens Familiehus, til at være med til åbningen

Camilla Hangaard (i midten) havde sin nevø Simon Lisbjerg (tv) med til åbningen. Foto: Flemming Krogh
Udover den nye fastfoodrestaurant i Skejby giver Sunset Boulevard på Klostertorvet også penge til Trygfondens Familiehus på Aarhus Universitetshospital. Det er Brian Houensgaard der ejer begge steder. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce