Annonce
Kultur

Ny festival bliver gratis for publikum

Den Sorte Skole er hovednavnet på den nye festival This. på Sydhavnen i Aarhus fredag 14. september. Arrangørerne har her en uge før festivalstart besluttet at give publikum gratis entré. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Den kommende hybridfestival "This", der over to dage forener kreativ erhvervskonference og kulturfestival, giver nu 2500 århusianere fri entré til festivaldelen på Sydhavnen 14. september.

AARHUS: Festugen er kun lige ved at gå på hæld, før nye koncerter og oplevelser rykker ind i byen.

Fra torsdag 13. september ser en ny festival dagens lys. "This" hedder den, og den forener to formater: En kreativ erhvervskonference og en visuel kunst- og musikfestival på Sydhavnen.

Bag festivalen står Filmby Aarhus, M2 Group, det kulturelle bureau Culture Works og kulturentreprenøren Martin Thim (AARSON), der får support fra Fonden Roskilde Festival. Det er tanken at This. skal være en årligt tilbagevendende festival.

Mens det koster fra 3500 kroner at deltage i konferencedelen, har det indtil videre kostet 200 kroner at være publikum på den udendørs festival, der løber af stablen fredag 14. september fra kl. 15. Men det ændrer arrangørerne nu her en lille uge før festivalstart og giver fri adgang til pladsen, der bliver etableret ved Filmbyens område på havnen.

Her kan 2500 publikummer lytte til koncerter med en række upcoming danske artister, som Moody, King og Clara, og større navne som 2manydjs og Den Sorte Skole. Men der bliver også noget for øjet, da festivalen og så præsenterer flere kunstværker, som er kurateret sammen med Kunsthal Aarhus.

- Vi oplever stor tilslutning fra erhvervslivet til konferencedelen, men vi så omvendt gerne, at vi havde flere deltagere på festivaldelen. Derfor har vi valgt at give alle adgang til en stærk audiovisuel og kunstnerisk oplevelse på This. festival ved at købe resten af billetterne fri, så folk kan komme forbi og se, hvad This. er - og ikke mindst, hvad det over årene vil udvikle sig til, lyder det fra Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, der er én af partnerne i This.

Annonce

Totaltrip med Skolen

Den Sorte Skole modtog fem stjerner af Ekstra Bladets anmelder, da den internationalt anerkendte sampler-duo gav koncert på dette års Haven festival. Til koncerten i Aarhus kommer Martin Højland og Simon Dokkedal med et skræddersyet visuelt show, lavet kun til denne lejlighed af Hackstage, som er et kollektiv af multimediekunstnere, VJ's og designere.

- Vi glæder os helt vildt til at spille på This. Vi vender igen tilbage til en af de gamle dyder i Skolen, nemlig koncerter med mega meget energi og gang i. På This. har vi så også Hackstage med, så man kan forvente et rimelig vanvittigt totaltrip, lyder det fra Martin Højland.

Udover navnene, der allerede er på plakaten, præsenterer Aarhus Volume endnu to artister på scenen - Ravi Kumar, der netop er blevet kåret som vinder af Karrierekanonen på DR P3, og Artifact Collective.

Har du allerede købt en billet, kan du enten få den refunderet efter endt festival eller konvertere billetten mad- og drikkebilletter på festivalen til en samlet værdi af 250 kroner.

Selv om festivalen nu er gratis kræver det en billet at komme ind på området. Billetten kan hentes på thisnordic.safeticket.dk/43499/this_festival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce