Annonce
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

Eskelunden er byens kommende koncert- og eventplads og tager for alvor form. Her fotograferet mod vest, hvor man kan skimte Brabrandsøen i baggrunden og motorvejen fra syd til venstre samt Viby Ringvej bag Eskelunden. Pladsen er delt i flere områder, hvor man kan stille scener op på de grusbelagte områder. Foto: Axel Schütt
Festival- og eventpladsen Eskelunden tager mere og mere form. Endnu graves der ledninger ned i området, men pladsen vil stå klar til næste forår og sommer, fastslår man i Teknik og Miljø.

VIBY: Hvis man for nylig har kørt på Åhavevej eller Brabrandstien kan man se, at den nye festival- og eventplads Eskelunden i bogstaveligste forstand nu spirer frem i grønne toner oven på den tidligere losseplads.

Græsset er kommet godt frem og det samme er selve anlægsarbejdet af den kommende eventplads.

- Vi er næsten færdige derude med selve pladsen. Græsarealer, stier og sceneområder er færdige, men der graves stadig vandrør, spildevandsrør, elledninger og fibernet ned. De sidste anlægsarbejder vil være afsluttet til årsskiftet eller i starten af det nye år, fortæller projektleder Stine Rytter Bengtsson fra Teknik og Miljø.

Annonce

Indvielse i maj

I første omgang skal Eskelunden indvies i starten af maj med et arrangement som Aarhus Kommune planlægger.

Indvielsen vil give bud på de mange forskellige anvendelser, området åbner mulighed for både til hverdag og i forbindelse med arrangementer.

Det første større event derefter bliver North Side 3.-5. juni 2021. Hvis festivalen vel at mærke gennemføres. North Side blev aflyst i 2020 på grund af corona.

Den nye koncert- og eventplads er på 32 hektar og skal kunne rumme op til 40.000 gæster og 8.000 frivillige.

Annonce

Fibernet og mobilmast

Det fibernet, der graves ned, vil kunne lejes af kommende festivalarrangører, som kan åbne det for gæsterne. Umiddelbart bliver der altså ikke tale om et gratis kommunalt wifi på Eskelunden for almindelige friluftsgæster og hundeluftere.


Det første år vil der også blive mulighed for at taxaer kan bruge shunten, men den bliver ikke for privatbiler.

Stine Rytter Bengtsson, projektleder


Derudover skal der efter planen rejses en mast til at styrke mobiltelefoni-nettet, som nok vil blive belastet hårdt med så mange mennesker samlet på ét sted.

- Vi har kontakt med et teleselskab, der vil rejse en mast, og der er anvist plads til masten i lokalplanen, og selskabet er i gang med at søge en byggetilladelse.

Nysgerrige må godt kikke forbi Eskelunden, men helst efter kl. 16, for Stine Rytter Bengtsson minder om, at det er en byggeplads.

Annonce

Hver er parkeringspladserne?

De gange avisen tidligere har skrevet om festivalpladsen, er der ét spørgsmål som konstant dukker op hos læsere: Hvor er parkeringspladserne?

Og det korte svar er: De er der ikke.

Byrådet har med åbne øjne valgt at bestille en festivalplads uden parkeringspladser til biler, fordi man forventer, at folk vil gå og cykle derud eller tage bussen. Busserne får deres egen vej-shunt fra Åhavevej, hvor passagerer kan stå af og på.

- Det første år vil der også blive mulighed for at taxaer kan bruge shunten, men den bliver ikke for privatbiler, siger Stine Rytter Bengtsson.

I stedet skal arrangørerne gå i dialog med kommunen om en trafikafviklings- og beredskabsplan for hvert enkelt arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce