Annonce
Kultur

Ny filmchef træder ud af sit filmselskab: - Jeg er meget opmærksom på at have rene linjer

Ronnie Fridthjof er vendt hjem til Aarhus - og starter 1. februar som chef for Filmby Aarhus. Pressefoto
Ronnie Fridthjof vil som ny chef for Filmby Aarhus samtidig forlade sit produktionsselskab, Fridthjof Film, så der ikke bliver habilitetsproblemer i det nye job.
Annonce

AARHUS: - Jeg har truffet et aktivt valg om, at jeg ikke længere skal være filmproducent. Der skal ikke være den mindste tvivl om min habilitet i det nye job som chef for Filmby Aarhus.

Det fastslår Ronnie Fridthjof, som kommunen netop har ansat som ny chef for Filmby Aarhus fra 1. februar.

Fridthjof Film er nu ved at afklare, hvilken konstellation, man ønsker at producere de planlagte film i fremover.

"Det vil ske i et setup, hvor Ronnie Fridthjof grundet sin nye position i Filmby Aarhus ikke længerere er medejer," skriver den nye direktør for Fridthjof Film, Toke Rude Trangbæk, på selskabets hjemmeside.

Filmby Aarhus har i 16 år eksisteret i bygningen med den runde tag og sidebygninger. Om kort tid indvies tredje del af filmbyen i bygningerne med de rustfarvede forsider. Og 1. februar starter den nye chef for området. Foto: Axel Schütt
Annonce

Rene linjer

Den præcise ejerstruktur er dog ikke på plads endnu.

- Jeg er meget opmærksom på at have rene linjer, og jeg er fuldstændig inhabil i alt, der har med Fridthjof Film at gøre. Og derfor hverken må eller vil jeg have noget med afsendelse af ansøgninger fra Fridthjof Film eller behandling af dem at gøre, siger Ronnie Fridthjof.

Fridthjof Films næste store satsning ‘Undtagelsen’ er optaget for en stor dels vedkommende i Aarhus, er udtaget til Biografklub Danmark og har premiere 30. april 2020.

Derudover forventer selskabet at gå i produktion i sommeren og efteråret 2020 med instruktøren Mehdi Avaz’ tredje spillefilm ‘Under Stjernerne’. Filmens udvikling er støttet af blandt andet Den Vestdanske Filmpulje.

Selskabet arbejder også på en animationsserie til tv over de svenske bestseller-bøger ‘Lotte & Totte’ og på spillefilmen ‘Villads fra Valby’, som udspringer af børnebøgerne af samme navn. Begge produktioner er støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

Endelig arbejder selskabet på en større dramaserie og flere spillefilm – alle med et kommercielt fokus.

Annonce

Ny konstruktion for selskab

- I forhold til min habilitet sagde jeg til ansættelsesudvalget, at når de nu vil have en profil som mig, kan de jo ikke forvente, at jeg ikke har lavet noget det seneste år. Filmprojekter tager nu engang nogle år at gennemføre, så derfor vil der være nogle projekter, der er på vej, som skal håndteres uden at det giver habilitetsproblemer. Samtidig er vi ved at finde ud af den konstruktion, der fremover skal være med Fridthjof Film, fortæller Ronnie Fridthjof.

- Om produktionerne ryger over i et andet selskab, ved jeg ikke endnu. Men under alle omstændigheder ejer jeg også nogle film, jeg har produceret gennem årene. Det kan jeg ikke ændre på, men det får heller ikke betydning for jobbet.

Ronnie Fridthjof har gennem sine 20 år i branchen samarbejdet med Filmby Aarhus om næsten alle sine filmproduktioner.

- Næsten alle film har haft en større eller mindre grad af Aarhus-involvering, fordi jeg er Aarhus-dreng og har forsøgt at give noget tilbage til området. Og nu tager jeg hul på et nyt kapitel. Jeg er i december flyttet tilbage til Aarhus med min kone og tre børn på 3, 6 og 7 år, og jeg glæder mig helt vildt til det nye job her i Aarhus, siger Ronnie Fridthjof.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce