Annonce
Kultur

Ny filmchef træder ud af sit filmselskab: - Jeg er meget opmærksom på at have rene linjer

Ronnie Fridthjof er vendt hjem til Aarhus - og starter 1. februar som chef for Filmby Aarhus. Pressefoto
Ronnie Fridthjof vil som ny chef for Filmby Aarhus samtidig forlade sit produktionsselskab, Fridthjof Film, så der ikke bliver habilitetsproblemer i det nye job.

AARHUS: - Jeg har truffet et aktivt valg om, at jeg ikke længere skal være filmproducent. Der skal ikke være den mindste tvivl om min habilitet i det nye job som chef for Filmby Aarhus.

Det fastslår Ronnie Fridthjof, som kommunen netop har ansat som ny chef for Filmby Aarhus fra 1. februar.

Fridthjof Film er nu ved at afklare, hvilken konstellation, man ønsker at producere de planlagte film i fremover.

"Det vil ske i et setup, hvor Ronnie Fridthjof grundet sin nye position i Filmby Aarhus ikke længerere er medejer," skriver den nye direktør for Fridthjof Film, Toke Rude Trangbæk, på selskabets hjemmeside.

Annonce
Filmby Aarhus har i 16 år eksisteret i bygningen med den runde tag og sidebygninger. Om kort tid indvies tredje del af filmbyen i bygningerne med de rustfarvede forsider. Og 1. februar starter den nye chef for området. Foto: Axel Schütt

Rene linjer

Den præcise ejerstruktur er dog ikke på plads endnu.

- Jeg er meget opmærksom på at have rene linjer, og jeg er fuldstændig inhabil i alt, der har med Fridthjof Film at gøre. Og derfor hverken må eller vil jeg have noget med afsendelse af ansøgninger fra Fridthjof Film eller behandling af dem at gøre, siger Ronnie Fridthjof.

Fridthjof Films næste store satsning ‘Undtagelsen’ er optaget for en stor dels vedkommende i Aarhus, er udtaget til Biografklub Danmark og har premiere 30. april 2020.

Derudover forventer selskabet at gå i produktion i sommeren og efteråret 2020 med instruktøren Mehdi Avaz’ tredje spillefilm ‘Under Stjernerne’. Filmens udvikling er støttet af blandt andet Den Vestdanske Filmpulje.

Selskabet arbejder også på en animationsserie til tv over de svenske bestseller-bøger ‘Lotte & Totte’ og på spillefilmen ‘Villads fra Valby’, som udspringer af børnebøgerne af samme navn. Begge produktioner er støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

Endelig arbejder selskabet på en større dramaserie og flere spillefilm – alle med et kommercielt fokus.

Ny konstruktion for selskab

- I forhold til min habilitet sagde jeg til ansættelsesudvalget, at når de nu vil have en profil som mig, kan de jo ikke forvente, at jeg ikke har lavet noget det seneste år. Filmprojekter tager nu engang nogle år at gennemføre, så derfor vil der være nogle projekter, der er på vej, som skal håndteres uden at det giver habilitetsproblemer. Samtidig er vi ved at finde ud af den konstruktion, der fremover skal være med Fridthjof Film, fortæller Ronnie Fridthjof.

- Om produktionerne ryger over i et andet selskab, ved jeg ikke endnu. Men under alle omstændigheder ejer jeg også nogle film, jeg har produceret gennem årene. Det kan jeg ikke ændre på, men det får heller ikke betydning for jobbet.

Ronnie Fridthjof har gennem sine 20 år i branchen samarbejdet med Filmby Aarhus om næsten alle sine filmproduktioner.

- Næsten alle film har haft en større eller mindre grad af Aarhus-involvering, fordi jeg er Aarhus-dreng og har forsøgt at give noget tilbage til området. Og nu tager jeg hul på et nyt kapitel. Jeg er i december flyttet tilbage til Aarhus med min kone og tre børn på 3, 6 og 7 år, og jeg glæder mig helt vildt til det nye job her i Aarhus, siger Ronnie Fridthjof.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Aarhus

32-årig fængslet i kidnapningssag: To personer bortført med køller og pistoler

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];