x
Annonce
Østjylland

Ny folketingskandidat - her er Naser Khaders afløser

Niels Rosenberg er blevet folketingskandidat for Konservative. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Ny folketingskandidat vil stoppe i politik, hvis han ikke kommer i Folketinget.

Odder: Det konservative byrådsmedlem Niels Rosenberg blev onsdag aften valgt som ny konservativ folketingskandidat i Skanderborg-kredsen.

Han afløser Naser Khader (MF), som har skiftet til Sjællands Storkreds, og skiftet får flere konsekvenser.

- Når folketingsvalget bliver udskrevet, træder jeg ud af byrådet. Og hvis jeg ikke kommer i Folketinget, så stopper jeg helt. Jeg har brugt 21 år af mit liv på det, og jeg vil gerne overlade posten i byrådet til en ny, så han kan komme godt i vej, inden der bliver valg, siger Niels Rosenberg.

Han var oprindeligt Venstremand, og har bl.a. været socialudvalgsformand og viceborgmester i Odder. Niels Rosenberg er kendt for at være en mand med et stort socialt hjerte, han har bl.a. været formand for det lokale beskæftigelsesforum og er formand for støtteforeningen Rosens Venner.

Annonce

Niels Rosenberg

Født op opvokset i Fensten v. Gylling og bor i dag i Gylling med sin hustru. Niels Rosenberg fylder 62 år midt i oktober, og har været medlem af Odder Byråd siden 1997.

Han blev valgt ind for Venstre, men da partiet i 2004 valgte den politisk uerfarne Niels-Ulrik Bugge som borgmesterkandidat og dermed vragede Niels Rosenberg, meldte han sig ud af partiet og blev senere konservativ.

Niels Rosenberg var oprindeligt landmand, siden blev han arbejdsmarkedskonsulent i kommunen. I dag er han arbejdskonsulent på Marselisborgcentret i Aarhus. Han blev tidligere i år udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen.

K har socialt fokus

- Nu har jeg været konservativ i nogle år, og det passer rigtigt godt til mig. Konservative har mere fokus på det sociale, det har altid optaget mig meget, så jeg er det rigtige sted. De svage og udsatte har altid stået mit hjerte nær, og det vil jeg tage med mig, hvis det lykkes at komme i Folketinget. Og der er stor opbakning til mig både fra folketingsgruppen og lokalforeningerne, siger Niels Rosenberg.

Skanderborgkredsen består af Odder, Skanderborg og Samsø, og da der onsdag aften var opstillingsgeneralforsamling på Restaurant Skovbakken, var alle tre vælgerforeninger med. De kan til gengæld regne med, at Niels Rosenberg vil være flittigt gæst i de tre kommuner, hvis han bliver valgt.

- Vi får nu en kandidat, der er 100 pct. lokalt forankret, og kender til problemstillingen med både E45 og problematikken omkring en Kattegatbro. Samtidig ved han, hvad der rører sig i Østjylland og har fokus på de udfordringer, der er i lokalområdet, siger Ole Sander, der er formand for vælgerforeningen i Odder.

Skifte skulle gå hurtigt

Naser Khader skiftede valgkreds i begyndelsen af september, og partiet havde brug for at finde en kandidat hurtigt. For valgtrommerne buldrer allerede.

- Jeg tror ikke, vi får valg før til EU-valget (søndag 26. maj, red.). Jeg tror, de to valg bliver slået sammen, siger Niels Rosenberg.

Foruden Skanderborgkredsen kan han måske regne med opbakning fra andre østjyske kredse, og han vil kvittere for støtten, hvis han bliver valgt.

- Jeg kan være aktiv i forhold til lokalområdet, og jeg kommer gerne og fortæller om, hvad der sker på Christiansborg. Efter hvad jeg har hørt, har jeg en god nok chance for at blive valgt, hvis folk vil bakke mig op, siger Niels Rosenberg.

- Det er rart med en lokal kandidat og meget heldigt, at vi kunne finde en med så kort varsel. Valget kunne jo i teorien blive udskrevet i morgen, siger Birgitte Majgaard, der er formand for Konservative i Skanderborg.

Når Niels Rosenberg stopper i byrådet, er Klaus Rafael Jensen førstesuppleant til pladsen. Allerede nu har partiet meldt ud, at byrådsmedlem Martin Mikkelsen overtager posten som politisk ordfører i byrådet efter Niels Rosenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Supermarkeder mærker stigning i omsætning: Ris, pasta, mel og andre basisvarer hitter i indkøbskurvene

CORONAVIRUS

Liveblog: 900.000 spaniere mister deres job -  og 248 nye smittetilfælde i Danmark 

Annonce