Annonce
Østjylland

Ny folketingskandidat - her er Naser Khaders afløser

Niels Rosenberg er blevet folketingskandidat for Konservative. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Ny folketingskandidat vil stoppe i politik, hvis han ikke kommer i Folketinget.

Odder: Det konservative byrådsmedlem Niels Rosenberg blev onsdag aften valgt som ny konservativ folketingskandidat i Skanderborg-kredsen.

Han afløser Naser Khader (MF), som har skiftet til Sjællands Storkreds, og skiftet får flere konsekvenser.

- Når folketingsvalget bliver udskrevet, træder jeg ud af byrådet. Og hvis jeg ikke kommer i Folketinget, så stopper jeg helt. Jeg har brugt 21 år af mit liv på det, og jeg vil gerne overlade posten i byrådet til en ny, så han kan komme godt i vej, inden der bliver valg, siger Niels Rosenberg.

Han var oprindeligt Venstremand, og har bl.a. været socialudvalgsformand og viceborgmester i Odder. Niels Rosenberg er kendt for at være en mand med et stort socialt hjerte, han har bl.a. været formand for det lokale beskæftigelsesforum og er formand for støtteforeningen Rosens Venner.

Annonce

Niels Rosenberg

Født op opvokset i Fensten v. Gylling og bor i dag i Gylling med sin hustru. Niels Rosenberg fylder 62 år midt i oktober, og har været medlem af Odder Byråd siden 1997.

Han blev valgt ind for Venstre, men da partiet i 2004 valgte den politisk uerfarne Niels-Ulrik Bugge som borgmesterkandidat og dermed vragede Niels Rosenberg, meldte han sig ud af partiet og blev senere konservativ.

Niels Rosenberg var oprindeligt landmand, siden blev han arbejdsmarkedskonsulent i kommunen. I dag er han arbejdskonsulent på Marselisborgcentret i Aarhus. Han blev tidligere i år udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen.

K har socialt fokus

- Nu har jeg været konservativ i nogle år, og det passer rigtigt godt til mig. Konservative har mere fokus på det sociale, det har altid optaget mig meget, så jeg er det rigtige sted. De svage og udsatte har altid stået mit hjerte nær, og det vil jeg tage med mig, hvis det lykkes at komme i Folketinget. Og der er stor opbakning til mig både fra folketingsgruppen og lokalforeningerne, siger Niels Rosenberg.

Skanderborgkredsen består af Odder, Skanderborg og Samsø, og da der onsdag aften var opstillingsgeneralforsamling på Restaurant Skovbakken, var alle tre vælgerforeninger med. De kan til gengæld regne med, at Niels Rosenberg vil være flittigt gæst i de tre kommuner, hvis han bliver valgt.

- Vi får nu en kandidat, der er 100 pct. lokalt forankret, og kender til problemstillingen med både E45 og problematikken omkring en Kattegatbro. Samtidig ved han, hvad der rører sig i Østjylland og har fokus på de udfordringer, der er i lokalområdet, siger Ole Sander, der er formand for vælgerforeningen i Odder.

Skifte skulle gå hurtigt

Naser Khader skiftede valgkreds i begyndelsen af september, og partiet havde brug for at finde en kandidat hurtigt. For valgtrommerne buldrer allerede.

- Jeg tror ikke, vi får valg før til EU-valget (søndag 26. maj, red.). Jeg tror, de to valg bliver slået sammen, siger Niels Rosenberg.

Foruden Skanderborgkredsen kan han måske regne med opbakning fra andre østjyske kredse, og han vil kvittere for støtten, hvis han bliver valgt.

- Jeg kan være aktiv i forhold til lokalområdet, og jeg kommer gerne og fortæller om, hvad der sker på Christiansborg. Efter hvad jeg har hørt, har jeg en god nok chance for at blive valgt, hvis folk vil bakke mig op, siger Niels Rosenberg.

- Det er rart med en lokal kandidat og meget heldigt, at vi kunne finde en med så kort varsel. Valget kunne jo i teorien blive udskrevet i morgen, siger Birgitte Majgaard, der er formand for Konservative i Skanderborg.

Når Niels Rosenberg stopper i byrådet, er Klaus Rafael Jensen førstesuppleant til pladsen. Allerede nu har partiet meldt ud, at byrådsmedlem Martin Mikkelsen overtager posten som politisk ordfører i byrådet efter Niels Rosenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce