Annonce
Østjylland

Ny formand: Bent skal holde styr på stafetten

Bent Olsen er ny formand for Stafet For Livet i Odder.Foto: Søren E. Alwan

Det er en dreven formand for organisationsarbejde, der skal lede Stafet For Livet videre.

Odder: Der skal sælges flere lysposer, så lysceremonien til sommerens Stafet For Livet bliver endnu mere rørende.

Og så skal der være flere deltagere.

Det er i hvert fald de overordnede mål, som stafettens nye formand Bent Olsen har sat sig.

- Vi vil faktisk hellere have deltagere end sponsorer, siger han måske lidt overraskende.

Blandt andet forsøger man aktivt at få efterskoler og kommunens øvrige skoler involveret i stafetten.

Annonce

Stafet For Livet

Stafet For Livet er verdens største indsamlingsevent for hold, der henover 24 timer løber eller går penge ind til fordel for Kræftens Bekæmpelse.I Odder finder stafetten i 2019 sted 15.-16. juni på boldbanerne på Bisgaardsvej.

10 pct. af de indsamlede midler til den lokale stafet sendes ubeskåret videre til lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Odder, mens resten går til forskning og patientstøttearbejde hos Kræftens Bekæmpelse.

Man kan allerede nu tilmelde sig selv eller et helt hold på www.stafetforlivet.dk/odder. Her og på facebook kan man også læse meget mere om, hvad Stafet For Livet er.

Selvom han er blevet 71 og for længst har erstattet arbejdslivet som ingeniør med en pensionisttilværelse som rejsearrangør og cavaimportør, så er der også tid til at tage en tørn i en god sags tjeneste.Foto: Søren E. Alwan

Fighterne gør forskellen

Årsagen er den simple, at hver deltager på en eller anden måde giver penge i kassen, blandt andet når de køber en lyspose, og samtidig bliver deltagerne en del af en oplevelse, som Bent Olsen selv oplevede for første gang sidste år.

- Det var meget bedre, end jeg havde forventet, siger Bent Olsen, der ikke har haft kræft tæt på livet hverken personligt eller i sin nære familie. Måske derfor har han heller ikke tidligere deltaget i den indsamlingsevent til fordel for Kræftens Bekæmpelse, som Stafet For Livet er.

Til gengæld har han igennem Odder Golfklub deltaget i andre typer af kræftevents.

- Men der er himmelvid forskel, på det vi laver i golfklubben og stafetten, fordi man til stafetten også har fat i fighterne. Fighterne er med til at give en anden opmærksomhed og indlevelse. Det er en helt anden manifestation, synes han.

Flere deltagere og flere solgte lysposer er målene for den nye formand for Stafet For Livet Bent Olsen.Foto: Søren E. Alwan

Cava, golf og fodbold

Det er ikke mindst det tidligere byrådsmedlems store erfaringer fra organisationsarbejde blandt andet i Odder IGF, der fik nogle fra styregruppen til at pege på ham som ny formand.

- Og så fik jeg jo at vide, at der næsten ikke er noget arbejde i det, fordi tovholderne næsten kører af sig selv ... men sådan er det jo ikke, griner Bent Olsen, der som pensionist heldigvis har relativt god tid til at være den overordnede tovholder for en styregruppe fuld af frivillige, der knokler for at gøre Stafet For Livet til en vedkommende og indbringende event for de cirka 1500 deltagere og fightere.

Den pensionerede ingeniør, der bor udenfor Odder bruger ellers en del tid på at rejse - primært til Barcelona, hvor sønnen Lasse bor.

Sammen har de et rejseselskab, der arrangerer studieture, golf- og fodboldrejser, og så importerer Bent Olsen også Cava.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce