Annonce
Navne

Ny formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland

Gitte Anna Madsen er ny formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland. Pressefoto

Gitte Anna Madsen er valgt som ny formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland.

Gitte Anna Madsen er meget aktiv på det politiske område og har haft mange tillidshverv - blandt andet som tillidsrepræsentant på Regionshospitalet i Horsens og som centertillidsrepræsentant på Aarhus Universitetshospital. Nu er hun fællestillidsrepræsentant på Aarhus Universitetshospital, hvor hun har gjort et stort arbejde og optrådt i medierne i forbindelse med både udflytningen fra flere matrikler og de enorme sparerunder, som hospitalet har været udsat for i de senere år.

- Som tillidsrepræsentant for Yngre læger på Aarhus Universitetshospital har jeg haft udflytning og sparerunder tæt inde på livet. Jeg vil arbejde for, at parterne i højere grad finder fælles fodslag om, hvordan vi kommer videre herfra, siger Gitte Anna Madsen.

Gitte Anna Madsen dimitterede i 2009 og ville egentlig have været psykiater, men hun faldt for det medicinske område. Og hun vil i sit fremtidige virke som bestyrelsesformand for Lægeforeningen i Region Midtjylland og som læge på Lungemedicinsk afdeling være optaget af tobakkens skadevirkninger.

- Jeg ser meget gerne, at tobakspriserne kommer langt højere op, end de er nu, så færre starter med at ryge. Samtidig skal der forebygges langt mere, siger Gitte Anna Madsen.

Gitte Anna Madsen er 42 år, bor i Aarhus og har tre børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce