Annonce
Østjylland

Ny formand vil sætte de ældre i centrum

Anders Rosenstand Laugesen (V) glæder sig til arbejdet som socialudvalgsformand. Pressebillede

Anders Rosenstand Laugesen (V) vil gå ned i tid på jobbet for fokusere på politik. Han skal stå i spidsen for socialudvalget efter nytår og glæder sig til opgaven.

Annonce

Skanderborg: Der skal være mere valgfrihed, og så skal borgerne i centrum. Der skal også være fokus på arbejdsmiljøet og god personaleledelse.

Sådan lyder nogle af tankerne for fremtidens ældrepleje i Skanderborg. Idéerne kommer fra Anders Rosenstand Laugesen (V), der efter nytår afløser partifællen Christina Bottke på posten.

- Det er centralt, at vi får sat borgeren i centrum. Vi ser også gerne en større grad af valgfrihed, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Han var Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget. Det lykkedes som bekendt ikke blå blok at vippe Jørgen Gaarde (S) ned fra borgmesterstolen, men i stedet skal han være formand for et udvalg.

Anders Rosenstand Laugesen har ikke tidligere siddet i byrådet, så han ved, at det er en udfordring, han går ind til.

Der har været røster fremme om for meget perlebyg og for meget salat i maden. I størst mulig omfang skal maden laves på de enkelte plejehjem, og de ældre skal selv have indflydelse på maden.

Anders Rosenstand Laugesen (V), ny socialudvalgsformand
Annonce

Stadig rødt flertal

- Det bliver en læringsproces, og det går jeg ydmygt ind til. Vi er jo i mindretal i udvalget, det røde flertal har fire ud af syv poster. Det er vigtigt at få opbygget et rigtigt godt samarbejde til at starte med. Det tror jeg godt, vi kan opnå, det er jo fornuftige folk, der kommer til sidde i udvalget, mener han.

Den nye socialudvalgsformand har allerede nogle ting, han gerne vil kigge på.

- Der har været mange ting oppe i valgkampen, og jeg er nogenlunde afklaret om, hvad jeg gene vil give mig i kast med. Vi skal ud og have trykprøvet nogle af de mange indsigter og indtryk. Jeg vil også ud på plejecentre og i ældreplejen og se, hvordan de fungerer. Jeg vil gerne ud og tale med de ansatte og beboerne. Det er et kæmpestort arbejde at få talt os ind på hinanden og på at få indsigt i de faktiske forhold, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Annonce

Skal være attraktive

Han er klar over, at andelen af ældre vokser.

- Stigningen er endnu mere udtalt i Skanderborg. Vi skal sørge for, at vi får rekrutteret tilpas mange sosu-assistenter og -hjælpere, så det er ekstremt vigtigt, vi er en attraktiv arbejdsplads. Som jeg kan se det, er der for mange sygedage, så der skal fokus på god personaleledelse og på et godt arbejdsmiljø. Og så skal vi tage ved lære af andre kommuner, siger den nye formand.

Skanderborg er af innovationsministeren blevet udpeget til et projekt, hvor 12 kommuner skal undersøge, om de kan frigøre tid til de ansattes arbejde med børn og ældre.

- I Skanderborg er der kun dagtilbud for børn, der skal undersøges, så der er det vigtigt, at vi tager ved lære af de andre kommuner og luger ud i bureaukratiet og skaber mere tid til de ældre. Vi skal også have kigget på antallet af ældre- og seniorboliger, har vi nok af dem? Og jeg har mange andre ting, vi også skal have kigget på, siger Anders Rosenstand Laugesen.

Han forsker og underviser i international økonomi på universitetet i Aarhus, og det vil han holde fast i.

- Jeg tror, jeg kommer til at gå ned i tid. Men jeg er med i et spændende internationalt forskningsmiljø, og det vil jeg ikke give afkald på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce