Annonce
Erhverv

Ny forpagter af Tunø Købmandsgård er nærmest født i butikken

Henrik og Jette Agerholm Olsen kender rigtig meget til Tunø, blandt andet fordi Jette Agerholm Olsen er født på øen. Nu glæder parret sig til at overtage forpagtningen af Tunø Købmandsgård. Billedet her stammer fra Bornholm, hvor Henrik Agerholm Olsen er født. Privatfoto
50-årige Jette Agerholm Olsen og hendes familie vender tilbage til den dagligvarebutik, som hendes forældre drev, da hun blev født.

Tunø: Det er en særdeles "ø-kendt" kvinde, Jette Agerholm Olsen, som senest 1. januar overtager nøglen til Tunø Købmandsgård sammen med sin mand bornholmeren Henrik Olsen, der bliver ansat.

Jette Agerholm Olsen skrev under på forpagtningsaftalen for et par uger siden efter at have forhandlet med bestyrelsen for Tunø Fonden, som ejer købmandsgården. Fonden har været på jagt efter et nyt forpagterpar, siden de nuværende forpagtere, Jannie Pedersen og Gabriel Foullefack Nguessa opsagde aftalen midt på sommeren efter at have haft forpagtningen i godt halvandet år.

Hverken Jørgen Hastrup, der er formand for Tunø Fonden, eller det nu snart forhenværende forpagterpar ønsker at oplyse, hvorfor samarbejdet ophører efter så forholdsvis kort tid. Men Jørgen Hastrup fortæller gerne, hvor glad han er for, at det er lykkedes at findere et nyt par, som vil binde an med øens livsnerve, der er den eneste dagligvarebutik på Tunø.

Annonce

- Vi havde besøg af Jette og Henrik for godt en uges tid siden, og jeg må sige, at det faldt os meget nemt at lave en aftale med dem. Blandt andet fordi Jette er så bekendt med både købmandsgården og øen generelt, siger han.

Fast gæst hele livet

50-årige Jette Agerholm Olsen er nemlig født på Tunø, hvor hendes forældre, Svend og Lillian Agerholm, i hendes første leveår år faktisk drev den daværende brugsen, som senere blev til Tunø Købmandsgård. Hun voksede dog op i Rødekro, men har gennem hele livet haft sin gang på Tunø, specielt siden 2001, da hendes forældre returnerede til Tunø.

Ud over vores almindelige kærlighed til øen mener jeg også, at min mand og er yderst kvalificerede til at betjene både turister og de fastboende på Tunø. Vi er begge uddannet indenfor turistbranchen.

Jette Agerholm Olsen

- Ud over vores almindelige kærlighed til øen mener jeg også, at min mand og jeg er yderst kvalificerede til at betjene både turister og de fastboende på Tunø. Vi er begge uddannet indenfor turistbranchen og har derfor en idé om, hvor hårdt det må være at drive købmandsgården. Specielt i sommerperioden, siger Jette Agerholm Olsen, der de sidste 15 år  har arbejdet i borgerservice i Varde Kommune.

Ud over Jette og Henrik består familien Agerholm Olsen også af tre børn på 15, 20 og 23 år. Kun den yngste flytter med til Tunø.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

Erhverv

Pharma-Techs svære valg: - Vi kunne have tjent kassen!

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Annonce