Annonce
Aarhus

Ny forskning viser: Patienter med demens husker bedre efter besøg i Den Gamle By

Ved at påvirke sanserne kan der dukke erindringer op hos patienter med demens- og alzheimers. Det er det, der sker, når de besøger erindringslejligheden i Den Gamle By. Patienterne husker flere detaljer og taler i længere tid. Pressefoto

Ny forskning viser, at en såkaldt erindringslejlighed i Den Gamle By hjælper patienter med demens og alzheimer med at huske bedre.

AARHUS: Tre værelser i Den Gamle by er indrettet med møbler og tøj fra 1950'erne, og det har vist sig at have en positiv effekt for demens- og alzheimerpatienters hukommelse.

Det skriver DR.dk.

Forskere fra Aarhus Universitet har nemlig vist, at der er tydelig forskel på forsøgspersonernes erindringer før og efter, de har været på besøg i den såkaldte erindringslejlighed, fortæller Marie Kirk, der er en af forskerne bag forsøget, til DR.

- Når man kommer ind i det her miljø, de kender fra dengang, de var unge, bliver de præsenteret for alle de her ledetråde, der sætter gang i hukommelsen og skaber en genvej til fortiden, siger Marie Kirk.

Det har blandt andet medvirket til at de ældre har husket flere deltaljer og har talt i længere tid. Marie Krik mener derfor, at plejehjem og demenscentre også bør tænke i at indrette rum, hvor beboernes erindringer bliver vækket.

- Generelt handler det om at indrette de her erindringsmiljøer, hvor folk kan komme ind i noget, de kender. Det er rigtig vigtigt, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce