Annonce
Byudvikling

Ny gangbro til havnen kommer først i 2021

Gangbroen fra Skovvejen til Fiskerivej er stadig ikke opført. Nu har Enhedslisten fået svar på tidsplanen efter at have rykket for en status. Foto: Axel Schütt
Tre et halvt år har beboerne ventet på en ny gangbro til og fra fiskerihavnen. Nu vover kommunen at sætte et årstal på den nye bro.

AARHUS: Det vil formentlig først blive i 2021, at en ny gangbro står opført mellem Skovvejen og Fiskerivej ved de såkaldte Terrassehusene.

Det fremgår af et svar fra Teknik og Miljø til Enhedslisten, der har rykket for en status for den efterhånden meget langstrakte sag om en ny gangbro.

Den tidligere gangbro til fiskerihavnen blev påkørt i december 2016 af en entreprenørmaskine og efterfølgende pillet ned, da der alligevel skulle laves en ny bro med en lidt anden placering.

Annonce

Kommunen stillede krav til bygherren, Niels Albertsen, om at etablere en ny bro, før kommunen ville give ibrugtagningstilladelse til Terrassehusenes 42 boliger. I første omgang blev borgerne stillet en gangbro i udsigt i løbet af efteråret 2017. Men borgerne venter stadig, mens Terrassehusene for længst taget i brug.


Vi har fokus på at sikre, at bygherre får etableret gangbroen snarest muligt, da gangbroen er et vigtigt og efterspurgt stykke infrastruktur.

Teknik og Miljø


Teknik og Miljø har tidligere forklaret, at sagen trækker ud, fordi projektet ikke var koordineret med letbanen. Hvor gangbroen skulle have krydset hen over skinnerne, stå der i dag en af letbanens kørestrømsmaster. Og bagefter har det taget tid at lave de nødvendige jordbundsundersøgelser for at kunne rykke broens forløb.

"Vi har fokus på det"

I svaret til Enhedslisten understreger Teknik og Miljø at man "har fokus på at sikre, at bygherre får etableret gangbroen snarest muligt, da gangbroen er et vigtigt og efterspurgt stykke infrastruktur."

Ny gangbro mellem Skovvejen og Fiskerivej Aarhus. Det reserverede område for placering af gangbroen er markeret med lysbrun baggrundsfarve. Den grønne linje viser det tidligere planlagte tracé for gangbroen over banen, som nu er umuliggjort på grund af en kørestrømsmast til letbanen. Den røde linje viser det tracé for gangbroen, som Teknik og Miljø har accepteret, at der arbejdes videre med. Tegning: Teknik og Miljø

Status er, at der nu sker noget. Bygherren for Terrassehusene har fået udført supplerende geotekniske boringer på Fiskerivej-siden bag ved Aarhus Studenter Roklubs bådehus.

Den geotekniske rapport skal danne grundlag for den endelige projektering, fortæller Teknik og Miljø, der fortsat følger projektet tæt for at sikre den videre fremdrift, forsikrer man overfor Enhedslisten.

En forsigtig vurdering af, hvornår gangbro vil kunne være etableret og ibrugtaget, er i starten af 2021, skriver forvaltningen.

Terrassehusene ligger mellem Skovvejen og fiskerihavnen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce