Annonce
Aarhus

Ny hovedstadstitel på vej til Aarhus: 'I Aarhus takler de myldretidstrafikken'

Det er blandt andet Aarhus' evne til at takle myldretidstrafikken, der har sikret Aarhus nomineringen: Arkivfoto: Kim Haugaard

Frivillighed, gode indsatser mod myldretidstrafik og god borgerdialog kan sikre Aarhus en ny, fin titel og en førstepris på en million euro.

Annonce

AARHUS: Først var Aarhus europæisk kulturhovedstad. Så blev vi frivillighovedstad. Og sørendanseos, om vi ikke nu kan være på vej mod endnu en hovedstadstitel.

I hvert fald er Aarhus med i opløbet om at blive "European Capital of Innovation 2018". Som en af seks byer er Aarhus blevet nomineret til prisen for dels arbejdet med myldretidstrafik, kontakt med borgerne og frivillighed.

- Den danske by (Aarhus, red.) er pioner indenfor smartteknologi, så som den nyeste sensorteknologi til at takle myldretidstrafik og reducere brændstofforbrug. Den har en lang tradition for at have åbne data, som er tilgængelige og brugbare for alle, og byen har gjort engagement til et politisk anliggende. Med næsten 2700 aktive frivillige foreninger er det her en by, hvor næsten hver anden borger er frivillig. Alle byens afdelinger har dedikeret resurser til at fordre dialog og kontakt med borgere, lyder det i begrundelsen for nomineringen.

De byer, som Aarhus skal slå i det sidste opløb, er Athen, Hamborg, Leuven, Toulouse og Umeå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce