Annonce
Aarhus

Ny hurtigfærge til Samsø påsejlet lige inden debut: Jomfrutur udskudt en måned

Her bliver den nye færge løftet i havnen i Aarhus, inden den skal i gang med at sejle fast mellem Samsø og Aarhus. Arkivfoto: Samsø Redderi
Det snarlige jomfrurejse mellem Aarhus og Samsø er udskudt i knap en måned, efter den nye færge er blevet påsejlet af Samsø-færgen Isabella. Sort uheld, siger direktør.

AARHUS/ØSTJYLLAND: Det var så tæt på, og så kom det sorte uheld.

Efter en lang optakt, var den nye hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø, Lilleøre, endelig klar til sidste godkendelse og grønt lys mandag, så den kan sejle med mennesker 26. april, men så ramte uheldet.

Fredag klokken 13 blev den nye færge, der efter corona-forsinkelser i februar kom til Aarhus fra Kina, påsejlet i Sælvig af Samsø-færgen Isabella.

Annonce

- Isabella kommer ind lidt for sydligt, og den snitter lige præcis bagenden på Lilleøre. Det er ikke alvorlige skader, der kommer ikke vand ind og motoren er uskadt, fortæller Carsten Kruse, der er færgedirektør hos Samsø Rederi

Ny tidsplan

Han er glad for, at der ikke skete mere. En enkelt person slog hovedet i forbindelse med kollisionen, men han er frisk igen, fortæller Carsten Kruse.

Mandag skulle den nye færge igennem de sidste godkendelser, inden den kan sejle ud med de første passagerer 26. april.

Men uheldet fredag betyder, at man nu har udskudt debuten.

- Det er hjerteskærende. Vi har været så spændte, og vi er så tæt på målet, og så sker det her. Det er sort uheld. Så nu har vi udskudt første tur til 20. maj, fortæller Carsten Kruse.

Annonce

Overfart på 60 minutter

Fredag eftermiddag har der været kø og utålmodige passagerer på havnen i Hou, men Isabella er igen klar til at sejle, og skaderne på den færge er kun overfladiske, fortæller færgedirektøren.

Når Lilleøre igen er klar til at sejle, vil den i Aarhus få plads ved Dokk1 med kun 100 meter til parkering og letbanes standsningssted.

Overfarten mellem Aarhus og Kattegat-øen bliver 60 minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce