Annonce
Aarhus

Århusiansk IT-gigant hyrer corona-underholdningsdirektører: - Vi trænger til at grine sammen

Pernille Bræmer-Jensen er en af de nye underholdningsdirektører. Hun glæder sig til at iværksætte fredagsbar i cyberspace, online quizzer og workouts og meget andet. - Vi er også åbne for nye forslag fra medarbejderne, siger hun. Pressefoto
Danmarks største private IT-virksomhed, århusianske Systematic, har hyret nye underholdningsdirektører til de 1.100 ansatte, der arbejder hjemme. De skal gøre op med corona-spøgelset og holde dem socialt velkørende i hele verden.
Annonce

AARHUS: Hvad gør man, når ens 1.100 medarbejdere verden over med et slag bliver sendt hjem på hver deres hjemmekontor med corona-spøgelset hængende over hovedet? Systematic i Aarhus har udnævnt nye CCEO's - en stribe underholdningsdirektører.

De nye Corona Chief Entertainment Officers skal forene medarbejderne i softwarevirksomheden over hele verden på de 12 kontorer i 11 lande – online – så de ikke bliver coronadepressive men fortsat holder den sociale holdånd kørende i Danmarks største private IT-virksomhed.

Billedet er det samme hos rigtig mange af de østjyske virksomheder. Hos Systematic er det sociale aspekt dog virkelig sat i system.

- Til dagligt har vi en super aktiv personaleforening, som flittigt afholder fester, sportsaktiviteter, foredrag, spilaftner og en masse andre sociale events på vores kontorer rundt om i verden, siger Michael Holm, som er stifter – og CEO, altså administrerende direktør hos Systematic, hvis hovedsæde ligger på Søren Frichs Vej.

Vi kan godt lide en udfordring, og selv om det ikke er det samme som at afholde fysiske events, så har vi i al beskedenhed faktisk fået nogle ret gode idéer, som vi glæder os til at sætte strøm til.

Pernille Bræmer-Jensen, Systematic

Annonce

Den ulykkelige situation skal vendes til et grin

- Covid-19 har desværre sat en effektiv stopper for al den slags. I stedet mødes vi om nye aktiviteter i cyberspace – på tværs af tidszoner og landegrænser. Vi bruger den ulykkelige situation til at skabe noget nyt: en global personaleforening ledet af vores CCEOs. Vi trænger til at grine sammen og føle os forbundne, når vi sidder hver for sig men arbejder mod fælles mål. Derfor gør vi en ekstra indsats for at styrke vores kultur, sammenhængskraft og samarbejdsevner, siger Michael Holm.

Medarbejderne hos Systematic arbejder fortsat på at udvikle software til sundhedsvæsen, forsvar, undervisning over hele verden. Arbejdet kører, møder og deadline overholdes. Men nu skal en håndfuld nye, midlertidige Corona Chief Entertainment Officers – underholdsningsdirektører altså sætte lidt spræl ind i hverdagen.

Annonce

Virtuel løbeklub, fredagsbar og husorkester

Pernille Bræmer-Jensen, der er aktiv i personaleforeningen, er klar til sit nye job hos Systematic.

- Vi kan godt lide en udfordring, og selv om det ikke er det samme som at afholde fysiske events, så har vi i al beskedenhed faktisk fået nogle ret gode idéer, som vi glæder os til at sætte strøm til, siger hun.

Systematics nye CCEO's har planlagt fredagsbar i cyberspace, online foredrag, virtuel løbeklub, livestream af koncert med husorkestret Michael Learns to Code, online workout-sessions, quizzer og anbefalinger til kulturelle onlineoplevelser. Desuden er de hele tiden åbne for nye forslag fra medarbejderne.

- Det er superfedt, at både ledelse og kolleger gør noget aktivt for at styrke sammenholdet og holde humøret oppe i en meget mærkelig tid. Vi håber også, at det vil bringe os tættere sammen med kollegerne rundt om i verden, siger Pernille Bræmer-Jensen.

IT-virksomheden Systematics har fået en håndfuld nye, midlertidige Corona Chief Entertainment Officers, altså underholdsningsdirektører, der skal sætte lidt spræl på hverdagen, nu hvor de fleste medarbejdere arbejder hjemme.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Aarhus

Dagens corona-tal: Lidt flere smittede, men færre indlagte

Annonce