Annonce
Navne

Ny institutleder med store visioner for fremtidens byggeri

Professor Mikkel K. Kragh tiltræder 1. marts som institutleder for det nye institut Byggeri og Bygningsdesign på Aarhus Universitet. Privatfoto
Annonce

Nyt job: Mikkel K. Kragh er fra 1. marts ansat som institutleder for det nye institut Byggeri og Bygningsdesign på Aarhus Universitet.

Bygninger skal i fremtiden være bæredygtige, energieffektive, smukke og skabe rammer omkring det gode og sunde menneskeliv, og her skal Aarhus Universitet være med til at sikre, at den danske byggesektor kan måle sig med verdens bedste i forhold til udvikling i produktivitet og innovationsevne.

Sådan lyder visionen, der skal tegne retningen for det nyetablerede Institut for Byggeri og Bygningsdesign, når Mikkel K. Kragh sætter sig i institutlederstolen 1. marts.

- Vi har en ambitiøs ingeniørsatsning, et institut med nogle markante forskningsmæssige styrkepositioner og både diplom- og civilingeniøruddannelser af meget høj kvalitet. Samtidig har vi en lang tradition for at samarbejde med erhvervslivet og kan trække på viden fra andre af universitetets fagområder. Det er et fremragende udgangspunkt, og jeg tror, vi kan komme til at få markant, positiv indflydelse på både nutidens og fremtidens bebyggede miljø, siger han.

Hans vigtigste opgaver bliver at videreudvikle et internationalt synligt forskningsmiljø og uddanne ingeniører til byggesektoren.

- Vi har en global byggesektor med nye standarder, nye entreprise- og udbudsformer, nye teknologiske muligheder, et stærkt voksende samfundsfokus på bæredygtighed og dermed et akut behov for viden og innovation. Her skal vi som universitet ind og spille en vigtig rolle, og vi kan faktisk langt hen ad vejen selv definere den, siger Mikkel K. Kragh og tilføjer:

- Vores studerende skal bære den grønne dagsorden og deres viden om ny teknologi - herunder digitale teknologier - med sig ud på arbejdsmarkedet og implementere det i hele byggeriets værdikæde med respekt for vores naturresurser, historie og kulturarv.

Annonce

Vil spørge og udfordre

Mikkel K. Kragh er uddannet civilingeniør og har en ph.d.-grad fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Han har desuden tidligere været programchef for BUILD ved Dansk Arkitektur Center, hvor han blandt andet har stået i spidsen for at fremme anvendelsen af bæredygtige materialer og cirkulære forretningsmodeller i byggeriet.


Jeg vil gerne være kendt som manden, der tør stille de gode spørgsmål, tænke nyt og udfordre byggeriets gængse praksis.

Mikkel K. Kragh


Han kommer fra en stilling som professor og sektionsleder ved Civil and Architectural Engineering på Institut for Teknologi og Innovation ved Syddansk Universitet (SDU), hvor han har været ansat siden 2017.

Før det har han i næsten 20 år arbejdet som specialentreprenør, rådgivende ingeniør og materialeproducent i forskellige virksomheder i den internationale byggeindustri med base i Belgien, England og Italien. Han kan sætte sit navn på en række prestigefyldte byggeprojekter og en lang liste af videnskabelige publikationer, men spørger man ham om, hvad han selv vil fremhæve som det vigtigste, svarer han:

- Jeg vil gerne være kendt som manden, der tør stille de gode spørgsmål, tænke nyt og udfordre byggeriets gængse praksis.

Siden 2015 har Mikkel K. Kragh boet ved Kerteminde. Han er gift og har to børn. I sin fritid dyrker han sin store have og løber maraton.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Navne

Jubilæum: 25 år med Tanzania i blodet

Annonce