Annonce
Kultur

Ny international hæder til Aarhus: Verdens mest cool nabolag

Aros er et af de steder, som Travel Lemming fremhæver - og det ser da også helt pænt ud. Foto: Axel Schütt
Rejsebloggen Travel Lemming har kastet sin kærlighed på Aarhus.

AARHUS: New York Times ved det. Det samme gør Vogue og CNN. Og nu kommer der så endnu et udenlandsk medie med en anbefaling af Aarhus. Det er bloggen Travel Lemming, der kårer "30 Emerging Destination", altså rejsedestinationer, der måske ikke er så kendte endnu, men som er på vej opad - og nummer 14 på den liste hedder Aarhus, Denmark.

- For at være helt ærlig, så er Aarhus ikke så meget en by som det er verdens mest cool nabolag, skriver Travel Lemming, som amerikaneren Nathan Hake står bag.

Her bliver steder som Aros, Marselisborg Slot, Den Gamle By og Tivoli Friheden fremhævet, og så er skribenterne store fans af de mange cykler, som drøner rundt i Aarhus.

- Cykling er vævet ind i Aarhus - så meget, så byen tilbyder besøgende at låne en gratis. Snup en og cykl ned gennem den charmerende Møllestien eller rundt blandt den moderne arkitektur på havnen, foreslår Travel Lemming.

Annonce

- Du får nok aldrig lyst til at tage hjem

Hos VisitAarhus, er man også glade for at byen er kommet med.

- Det er en stor ære at blive valgt af nogle af verdens førende rejseinfluencers, og det er en er stærk anerkendelse af vores arbejde for at markere Aarhus som en destination, der er en blanding af ungdommelig energi, en livlig historie og attraktioner i verdensklasse, siger Pia Lange Christensen, der er direktør hos VisitAarhus.

Og Nathan Hake kan da heller ikke få nok af Smilets By.

- Uanset, hvad du tager dig til i Aarhus, så får du nok aldrig lyst til at tage derfra igen - for Aarhus er uden tvivl en af de byer i verden, man har mest lyst til at bo i.

Travel Lemming er en rejseblog, der blev startet af amerikaneren Nathan Hake i 2016. Han har rejst verden rundt på fuld tid siden, og forsøger at hjælpe sidens besøgende til at finde nye og mindre kendte turistdestinationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye beregninger: Det vil der ske med biltrafikken, hvis man gør bus og letbane gratis i Aarhus

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce