Annonce
Aarhus

Ny journalisthøjskole på Katrinebjerg: Sådan ser den ud indefra

Den nye journalisthøjskole på Katrinebjerg er noget højere og meget mere moderne end den gamle "bunker". Foto: Axel Schütt
Efter flere års byggeri kunne den nye journalisthøjskole i sidste uge slå dørene op for de mange studerende. Århus Stiftstidende er taget til Katrinebjerg sammen med arkitekterne bag for at se, hvordan den ser ud.
Annonce

AARHUS: Det er ikke længere i den såkaldte "bunker" på Olof Palmes Allé, at de mange journaliststuderende i fremtiden skal undervises i fængende overskrifter og gode mellemrubrikker.

Journalisthøjskolen har nemlig flyttet deres lokaler til Katrinebjerg - nærmere bestemt Helsingforsgade.

De to arkitekter Johan Bjerregard og Anna Katrine Sørensen er glade og tilfredse med den nye journalisthøjskole. De har i høj grad ladet sig inspirere af den gamle "Bunker". Foto: Axel Schütt 

Og det endelige byggeri er arkitekterne bag mere end tilfredse med - også selvom der har været enkelte bump på vejen. De to arkitekter - Johan Bjerregard og Anna Katrine Sørensen - fra arkitektvirksomheden Arkitema har givet Århus Stiftstidende en rundtur.

Annonce

Tænkt over træet

Det første, der springer én i øjnene, når man træder ind i den fem-etagers høje bygning, er de træbelagte borde og trapper. Arkitekterne ønsker at give bygningen et velkendt og moderne udtryk som præger skolen fra stueetagen og op til toppen.

Hvert enkelt af bordene er tænkt som studiepladser, de studerende kan bruge til at arbejde på. Dem er der i alt 360 af i hele bygningen.

Borde og trapper med træbelægning. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt

Arkitekterne har taget mange af idéerne bag "bunkeren" med sig på den nye journalisthøjskole. Blandet andet kan man komme fra den ene ende af skolen til den anden uden at åbne en dør på vejen. Og den åbenhed, som den gamle "bunker" også var kendt for, har arkitekterne tænkt meget over.

Derfor har de lavet flere studierum, som kun afskærmes med en glasvæg. Andre studerende og undervisere kan på den måde se ind i rummet, og det skaber ifølge arkitekterne en god og livlig atmosfære.

Christian Lykking og Andreas Merrald synes, at den nye journalisthøjskole er en tand for åben. Foto: Axel Schütt

To fotojournalist-studerende som Århus Stiftstidende mødte på gangene, er dog ikke ovenud begejstrede for den tankegang.

- Det er et fedt koncept, men jeg synes ikke, det fungerer. For mig bliver det halv-intimiderende, fortæller Christian Lykking, mens hans studiekammarat Andreas Merrald nikker.

Annonce

To farverige auditorier

Bevæger man sig ned i enden af bygningen, finder man de to nye auditorier. Også her har arkitekterne igen taget idéer med sig fra "bunkeren". Et af auditorierne var nemlig kendt for de orange sæder. På den nye journalisthøjskole har de bare skiftet farve og er nu blå og gule.

Arkitekt Johan Bjerregaard viser, hvordan stolene i det nye auditorium kan drejes. På den måde kan de studerende lettere indgå i gruppearbejde med nogle fra de andre rækker. Foto: Axel Schütt 

Igen har åbenhed betyder meget for de to arkitekter, og derfor har man placeret store glasvinduer i væggene, så de studerende kan se ud.

Annonce

Bedre udendørsarealer

Bevæger man sig op ad de træbelagte trapper til anden sal, kan man stadig se udover det meste af stueetagen. Og det har netop også været idéen fra arkitekterne. Man skal kunne se det meste af skolen ligegyldig, hvilken etage, man står på.


Det var helt sikkert noget, der manglede på den gamle skole. Der var ikke nogen seriøse steder at opholde sig udenfor. Så det er fedt, man kan sidde udenfor nu, når vejret er godt.

Andreas Merrald


Det er også på anden sal man finder skolens bibliotek - som er i en noget mindre udgave end førhen.

Længere oppe skal de øverste etager bruges til undervisning. Her skal de spritnye lokaler snart fyldes med nye såvel som gamle studerende.

Et af de to nye auditorier er præget af den gule farve med inspiration fra den gamle "bunker". Foto: Axel Schütt

Oppe på toppen af den nye skole har arkitekterne anlagt et stort areal. Det er også her statuen af en tunge, som stod ude foran den gamle journalisthøjskole, står. Og oppefra fejler udsigten intet.

At der er kommet bedre muligheder for at opholde sig udendørs, er de to fotojournalister-studerende Christian Lykking og Andreas Merrald glade for.

Sådan ser nogle af studielokalerne ud på den nye journalisthøjskole. Foto: Axel Schütt

- Det var helt sikkert noget, der manglede på den gamle skole. Der var ikke nogen seriøse steder at opholde sig udenfor. Så det er fedt, man kan sidde udenfor nu, når vejret er godt, fortæller Andreas Merrald.

Tungen som i mange år har stået ude foran "bunkeren". Nu står den på taget af den nye journalisthøjskole. Foto: Axel Schütt

De studerende startede for alvor i onsdags i sidste uge, men flere af dem var allerede startet mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce