Annonce
Aarhus

Ny juicebar på Aarhus Ø: - Jeg var den, der tømte frugtfadene, inden de andre kom til

Rachid Ahmad er manden bag den nye økologiske juicebar ChiChi's på Aarhus Ø. Foto: Axel Schütt
En økologisk juicebar er rykket ind i Bjarke Ingels' nye byggeri på Aarhus Ø.

AARHUS: Rachid Ahmad har skiftet cementblandere og store maskiner ud med en juicer og frisk frugt. Den 28-årige århusianer er manden bag den nye juicebar ChiChi's, der er flyttet ind i det nye BIG-byggeri på Aarhus Havn, men han kommer fra en stilling som bygningskonstruktør og byggeleder på større byggepladser rundt omkring.

- Jeg har altid drømt om at have mit eget, og den drøm er nu blevet til virkelighed, siger Rachid Ahmad.

At det lige blev en juicebar, er ikke en tilfældighed.

- Jeg har fem søskende, og som barn var det altid mig, der tømte frugtfadet inden de andre kom til, siger han med et grin.

Rachid Ahmad er som byggeleder vant til et højt arbejdstempo og til at have mange bolde i luften. Det skræmmer ham derfor heller ikke, at han nu er sprunget ud som selvstændig.

- Jeg er vant til at arbejde mange timer, og samtidig ligger det naturligt til mig, at når jeg går ind i noget, så er det 110 procent, siger han.

Annonce
Friskpresset juice er hovedfokus hos ChiChi's - og Rachid Ahmad har selv fundet frem til de forskellige smagskombinationer. Foto: Axel Schütt

Alt er økologisk

Fremover vil gaden, hvor Chichi's ligger, rumme mange barer, caféer og restauranter, men Rachid Ahmads juicebar er første skud på stammen.

- Jeg har selv udviklet alle mine opskrifter og smagssammensætninger. Det har taget et par måneder at nå frem til de helt rigtige smagskombinationer, og samtidig har jeg så indrettet juicebaren, fortæller han.

Selvom det er juice, der er i fokus, kan du hos ChiChi's også få såkaldte smoothiebowls og frugtfade.

- Jeg ligger tæt på Havnebadet og alt det liv, der er dernede. Tanken er, at folk kan komme forbi og købe et frugtfad med, i stedet for selv at skulle ud og købe en masse frugt og skære det ud, siger Rachid Ahmad.

Alt frugt og grønt er økologisk, og Rachid Ahmad er særligt glad for de mere eksotiske frugter:

- I Mellemøsten går man bare ud i haven og plukker de mest vidunderlige frugter.

Han lover dog, at du i juicebaren også finder mere almindelige kombinationer som banan og jordbær.

Du finder ChiChi's på Irma Pedersens Gade 43.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce