Annonce
Aarhus

Ny kåring: Lokal restaurant har Danmarks bedste vinkort

<p>Rico Jørgensen - chefsommerlier, restuarantchef og ejer af Malling Kro sammen med Tina Schou - får overrakt prisen for Årets Vinkort i Danmark af White Guide i Skuespilhuset i København. Foto: Skovdal.dk</p>

Malling Kro løb som eneste lokale restaurant med en af 10 hæderspriser, da anmelder-håndbogen White Guide 2016/2017 blev præsenteret mandag i København.

Danmarks bedste vinkort har til huse på Malling Kro lige uden for Aarhus.

Annonce

Det mener madanmelderne fra White Guide i hvert fald. Mandag præsenterede White Guide sin tredje danske udgave i Skuespilhuset i København, og som den eneste lokale restaurant vandt Malling Kro en af aftenens 10 hæderspriser - nemlig årets vinkort - i konkurrence med Restaurant Koch på Aarhus Havn samt den nye vinbistro Anarki på Frederiksberg og Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium.

White Guide-vindere

Her er prisvinderne i White Guide 2016/17 (med østjyske nominerede i parentes):

 • Årets bedste restaurant: Noma, København
 • Årets nye restaurant: Ante, København
 • (Restaurant Koch, Aarhus)
 • Årets innovatør: Alchemist, København
 • (Restaurant Domestic, Aarhus)
 • Årets serviceoplevelse: Søllerød Kro, Holte
 • (Frederikshøj, Aarhus)
 • Årets unge kokketalent: Bryan Francisco, køkkenchef på Tree Top, Vejle
 • Årets vinoplevelse: Era Ora, København
 • (Karoline Amalie, Silkeborg)
 • Årets feel good-oplevelse: Huset Blom, Sønderborg
 • Årets smag for skillingen: 20a, København
 • (Restaurant ET, Aarhus)
 • Årets vinkort: Malling Kro, Malling
 • (Restaurant Koch, Aarhus)
 • Årets øloplevelse: WarPigs, København

»Der er efterhånden langt imellem de store, altomfattende, brede og dybe vinkort, der imødekommer novicer på budget såvel som velbjærgede nørder. Her er sådan et. Malling Kros kort er kyndigt komponeret med stor forståelse for gæsternes behov og en åbenlys personlig passion. Et slaraffenland for vinelskere. Nu i et smart digitalt format, der gør det endnu nemmere at finde de perfekte dråber,« lyder det i begrundelsen fra White Guide.

Den nye udgave af White Guide indeholder i øvrigt anmeldelser af Danmarks 331 bedste restauranter. Heraf er 99 nye i guiden for første gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce